07 / 08 / 2024

gatrimenkul sektörü yabancı konut satışı

gatrimenkul sektörü yabancı konut satışı

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaata başlandıktan sonra çok fazla şartların değiştiğini belirterek, "Kriterlerimizi yabancılara uydurmalıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah hükümetimiz bununla ilgili tedbirleri alacaktır" dedi.

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe büyük panik!

Emlak sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa, yabancıya mal satışında getirilen yeni yasa ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaparak, KKTC'de inşaat sektöründe bilgisizlikten dolayı tam bir panik yaşandığını söyledi.

Konut sektöründe yabancı yatırımcıdan sonra yerli yatırımcıyı da kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü doğrudan etkileyen konut satışlarının hızla azaldığını, yanlış uygulamalar sonucunda yabancı yatırımcılardan sonra yerli yatırımcıların da yurtdışına yöneldiğini açıkladı.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi!

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi! Yabancılar, konut satışlarında yaşanan artışla birlikte, son 9 yılda Türkiye ekonomisine 41,3 milyar dolarlık katkı sağlandı!

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Türkiye'de konut satışları, geçtiğimiz senenin Şubat'ına göre yüzde 20,1 yükseliş kaydetti. Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların akınına uğrayan Türkiye'deki emlak alanında gelecek günlerde yeni bir hareketlenme yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Konut sektörü 2022'de hareketlenecek! 

TÜİK Aralık 2021 konut satış istatistiklerinden yola çıkan inşaat sektörü temsilcileri, yabancıya konut satışlarındaki yükselişten memnun olduklarını dile getirdi. 2021'de döviz kurundaki dalgalanmalara rağmen yereli ve yabancıya yapılan satış rakamları sektördekileri sevindirdi.

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

gatrimenkul sektörü yabancı konut satışı Haberi

gatrimenkul sektörü yabancı konut satışı

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaata başlandıktan sonra çok fazla şartların değiştiğini belirterek, "Kriterlerimizi yabancılara uydurmalıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah hükümetimiz bununla ilgili tedbirleri alacaktır" dedi. 


Durbakayım, "Projelerimizi pazarlama aşamasına kadar geçtiğimiz yollarda karşılaştığımız bürokratik engeller, değişen kanun ve yönetmelik maddeleri bulunuyor ve bu durum bizleri fazlası ile yıpratıyor. Gayrimenkul sektöründe yatırımcı görmek istiyorsak, bir takım radikal kararlar almak zorundayız" diye konuştu. Yurtdışı satışları artırmak için oturma izni, vatandaşlık ve müktesep hak gibi konularda teşvik edici adımların atılması gerektiğini belirten Durbakayım, "Biz konut üreticileri için de teşvik istiyor ve yurtdışı satışların ihracat olarak kabul edilmesini istiyoruz" dedi.


Sabah


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


CNR Emlak Fuarı’nda konuşan İNDER Başkanı Durbakayım, değişen mevzuatın yatırımcıyı zorladığını vurgulayarak, “Sektörde daha fazla yabancı yatırımcı görmek istiyorsak,...