29 / 04 / 2024

gayrettepe metrosu 3. havalimanına mı bağlanacak

gayrettepe metrosu 3. havalimanına mı bağlanacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, “3. havalimanını Gayrettepe'ye bağlayacak metro hattı için proje çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız" açıklamasında bulundu.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

İstanbullulara Kurban Bayramı müjdesi: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olacak! 

Kurban Bayramı'nda Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun seferlerinden ücret alınmayacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'na onay çıkmadı!

İBB tarafından proje ve finansı hazırlanan, şehrin batı yakasındaki 3,5 milyon kişiye hizmet sunacak olan 18,4 kilometre uzunluğundaki Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'nun Cumhurbaşkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan onay çıkmadı.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu'nda ilk test sürüşü yarın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ilk etabında test sürüşünü yarın yapacaklarına dikkat çekti. Karaismailoğlu, "Saatte 120 kilometre hızla gidecek metro araçlarıyla günde 600 bin yolcu taşınması hedefleniyor" dedi

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu 2024'te açılacak!

Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun Esenyurt’la bağlanmasını sağlayacak Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. 3.5 milyon insanın yaşadığı 5 ilçeden geçecek olan hattın 2024'te hizmete alınması planlanıyor.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu İstanbul'a yakışan eser olacak!

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattındaki Göktürk istasyonunda işçilerle iftar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni metro hattının İstanbul'a yakışacağını dile getirdi. 

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile ilgili olarak, "3 istasyon, 3,3 kilometrelik tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu 2022 sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Gayrettepe İstanbul Yeni Havalimanı Metrosu'nun ihalesi TBMM'de!

Gayrettepe İstanbul Yeni Havalimanı Metro İnşaatı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu Türkiye'nin en hızlısı olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 120 kilometrelik hızıyla yolculuk süresini 30 dakikaya indirmiş olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hattın Türkiye'nin 'en hızlısı' olacağını belirtti.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor!

Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor. 37,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda ilk tren raylarda!

İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayacak Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda ilk tren setinin imalatları bitirilerek raylara indirildi. Türkiye’nin en hızlı metrosunda kullanılacak tren setleri bu ay içerisinde birleştirilerek performans testlerine başlanacak...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Türkiye'nin ilk hızlı metrosu olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ilk hızlı metrosu ünvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak'' dedi.

gayrettepe metrosu 3. havalimanına mı bağlanacak Haberi

gayrettepe metrosu 3. havalimanına mı bağlanacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Kent içi ulaşımı ülke genelinde etkileyecek bir başka eylem ülke içinde ulaşımda geçerli olacak tek ödeme sisteminin geliştirilmesi. Bu proje için bakanlığımızca bir fizibilite çalışması hazırlandı" dedi.


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampüsü'nde "Kent İçi Ulaşım Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştaya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da katıldı. Çalıştayın açılışında Bakan Bilgin bir konuşma yaptı.


"METRO HATTI İÇİN DE PROJE ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIZ"


Bakan Feridun Bilgin, İstanbul'da yapı tamamlanan Levent-Hisarüstü Metrosunun yakında açılışının yapılacağını bildirerek, "3. havalimanını Gayrettepe'ye bağlayacak metro hattı içinde proje çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Yenikapı-İncirli, İncirli-Sefaköy metro hatlarının da yapım işlerini üstlenmiş bulunmaktayız" dedi.

Bakan Bilgin, konuşmasında akıllı ulaşım sistemlerine...