28 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 



İstanbul Havalimanı Metrosu'nun merakla beklenen Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı. Açılış töreninde önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye yüzyılına yakışır proje, hizmet ve eserleri hayata geçirdiklerini belirterek, "22 Ocak 2023 tarihinde sizlerin de katılımları ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metromuzun Kağıthane-İstanbul havalimanı kesiminin açılışını yapmıştık. Bugüne kadar 20 dakika sefer aralığı ile 112 sefer gerçekleştirerek aylık ortalama olarak 450 bin yolcu ağırladık, yaklaşık olarak 5.5 milyon İstanbulluya hizmet ettik. Şimdi de sizlerin huzurunda hattımızın 3.5 kilometre uzunluğa sahip Gayrettepe-Kağıthane etabını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kesimin de tamamlanmasıyla söz konusu hat uzunluğu 37.5 kilometreye istasyon sayısı da 9’a yükselmiş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Saatte 120 kilometre ile en hızlı metro araçlarının kullanıldığı hat olması, ilk kez yerli ve milli sinyalizasyon sisteminin kullanılması gibi pek çok özelliği ile ilklerin projesi olan Gayrettepe-İstanbul havalimanı hattımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Hizmete açmış olduğumuz istasyonumuz 72 metre derinliği ile ülkemizin en derin metro istasyonuna sahip olma özelliğini de barındırıyor" dedi.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

‘SEYAHAT SÜRESİ 30 DAKİKA’

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 30 dakika olacağını belirten Bakan Uraloğlu, Göktürk-Mahmutbey arasının 38 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı arasının 41 dakika, Taksim-Göktürk arasının 26 dakika ve 4. levent İstanbul havalimanı arasının 35 dakika olacağını söyledi.

HATTIN GÜNLÜK KAPASİTESİ 600 BİN


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılışında gerçekleştirdiği konuşmasına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı mensupları ile İstanbulluları selamlayarak başladı.

Yaptığı açıklamada toplam 37,5 kilometre uzunluğa sahip Gayrettepe-Kağıthane Metrosu'nun İstanbulluların hayatını fevkalade kolaylaştıracağını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 istasyondan oluşan ve hızı saatte 120 kilometreye ulaşan hattın günlük yolcu kapasitesinin 600 bin kişi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca açıklamada "Kağıthane-Gayrettepe etabının hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıktığını da sözlerine ekledi.
 

Gayrimenkul sektöründe kurallar değişti: 'Feragat Çağı' başlıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Bakan Uraloğlu duyurdu! Hatay Havalimanı yenileniyor...


Geri Dön