29 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu duyurdu! Hatay Havalimanı yenileniyor...

Bakan Uraloğlu duyurdu! Hatay Havalimanı yenileniyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı'na ilişkin olarak açıklamalar yaptı. Bakan Uraloğlu, havalimanının yenileme çalışmalarının devam ettiğine değinerek hizmete gireceği tarihi duyurdu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay Havalimanı'nın büyük gövdeli uçakların inişine uygun şekilde yenilenme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

HATAY HAVALİMANI YENİLENİYOR

Bakan Uraloğlu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yürüttükleri çalışmalar ile ilgili açıklama yaptı. Afet ile beraber bölgede hasar gören yapıların onarımına hızla başladıklarını vurgulayan Uraloğlu, depremin büyük hasar bıraktığı illerin başında Hatay'ın geldiğini söyledi. Uraloğlu, özellikle Antakya, Defne, Kırıkhan ve Samandağ'ın depremden en çok etkilenen ilçeler olduğunu, bu bölgelerde birçok yapının yıkıldığını ve birçoğunun da kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

PİSTİMİZ DEPREMDEN KISA SÜRE SONRA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Hasar gören yapılar arasında Hatay Havalimanı'nın da olduğunu kaydeden Uraloğlu, "Havalimanımızın bulunduğu alandaki faylanma ve zemin sıvılaşması nedeniyle kalıcı yüzey deformasyonları meydana geldi. 1-1,5 metreye varan kalıcı oturmalar görüldü. Pist ve çevresindeki alan da bu oturmalardan etkilenmişti. Deprem sonrasında yardım ve tahliye uçakları için hızlı bir şekilde gerekli çalışmaları yaptık ve pistimiz kısa süre sonra hizmet vermeye başladı." dedi.

Deprem ile zarar gören Hatay Havalimanı'nın yer tespitinin 1990'lı senelerde yapıldığını ifade eden Uraloğlu, burasını yenilemek için çalışmalar yaptıklarını, Topboğazı, Serinyol, İskenderun ve Amik Ovası olarak 4 alternatif alanda detaylı incelemeler gerçekleştirdiklerini ve en uygun alan olarak yine mevcut yerini belirlediklerini dile getirdi.

Bakan Uraloğlu duyurdu! Hatay Havalimanı yenileniyor...

"GELECEK YIL BİTECEK AMA ÖNE ALMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda inşaatın sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti: "12 Ekim'de Hatay Havalimanı PAT sahaları onarımı ve gelişimi işine ait ihaleyi yaptık ve 21 Kasım'da da yapım çalışmalarına başlamış olduk Yenilenen Hatay Havalimanı inşaatı, planlamalara göre gelecek sene bitecek fakat öne almaya çalışıyoruz. Burası depremlerden etkilenmeden hizmet verecek ve bölgede uçuş trafiği artacak. Burada yapılan çalışmalarla havalimanımız  su taşkınlarına karşı da korunacak ve havalimanına 45 metre genişliğinde geniş gövdeli uçakların inebileceği şekilde 3 bin metrelik ilave yeni bir pist inşa edeceğiz. 2 bin 720 metre uzunluğunda yeni paralel taksi yolu ile 2 hızlı çıkış ve 4 bağlantı taksi yolu yapacağız." dedi.

Apron ve çevre güvenlik yolunun da yenileneceğini vurgulayan Uraloğlu, yeni ısı merkezi, regülatör binaları, nöbetçi kulübeleri ve çevre düzeni imalatlarının da yapılacağını anlattı.

 Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı yarın açılıyor!

Bakan Uraloğlu'ndan İzmir'e yatırım raporu!

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi günü hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!


Geri Dön