04 / 05 / 2024

gayrimenkul alımında vatandaşlık hakkı

gayrimenkul alımında vatandaşlık hakkı

Türk vatandaşlığı kazanmada yapılan kolaylaştırma sonrası başvurular 250'yi geçerken 100 milyon dolarlık yatırım geldi. 

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke oldu: Konuta erişim imkansızlaşır!

Siyaset Sosyolojisi Doçenti Surak, yaklaşık 20 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık sağladığına dikkat çekti ve Türkiye'nin en çok vatandaşlık satan ülke olduğunu açıkladı. 

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Türk vatandaşlığı için yapılan düzenleme suistimallerin önüne geçecek!

Yabancıların taşınmaz alımlarıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya göre arsalar üzerinde kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunması şartı getirildi. Yeni düzenlemeyi EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı değerlendirdi...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Gayrimenkul alımı veya yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. İşte haberin detayları...

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yatırım yapan yabacılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılmaya başlandı. Türkiye ise bu konuda yeterince önlem almadığı için gri listeye yerleşti.

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Vatandaşlık maaşı 2023 nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvurularında son durum ne? Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Pek çok kişi vatandaşlık maaşı 2023'ün nasıl alınacağını merak ediyor ve araştırıyor. Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu detaylara bakın...

gayrimenkul alımında vatandaşlık hakkı Haberi

gayrimenkul alımında vatandaşlık hakkı

Türkiye, vatandaşlık kanunundaki "gerekli yatırım miktarlarının" düşürülmesinden bu yana 100 milyon dolarlık yatırım ve 250'nin üzerinde vatandaşlık başvurusu alırken, 2019'da başvurularda patlama yaşanacağı düşünülüyor. 

Eylül ayı sonunda yapılan düzenleme ile Türk vatandaşlığı kazanımında 2 milyon dolarlık sabit sermaye yatırımı şartı 500 bin dolara, taşınmaz alımındaki 1 milyon dolarlık sınır ise 250 bin dolara indirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre yatırımını veya bankalardaki mevduatını 3 yıl boyunca çekmeyen ya da satın aldığı gayrimenkulü 3 yıl boyunca satmamayı taahhüt eden yatırımcılara, ömür boyu Türk vatandaşı olma hakkı veriliyor. 

Yatırımlarla birlikte konut sektöründe canlanma yaşanırken, geçen sene yabancılara konut satışında 4,8 milyar dolar gelir elde eden sektörün yılı 10 milyar dolar satışla kapatması hedefleniyor. 

Yabancılara vatandaşlık başvurusu için aracılık hizmeti veren VIPTurkishPass şirketinin Üs Yöneticisi...