03 / 05 / 2024

gayrimenkul balon riski

gayrimenkul balon riski

Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel “ Konutta balon yoktur, oluşmaması için de KDV oranı ve de vergiler ile harçlar düşürülme li ” dedi...

İstanbul için lüks ve ticari gayrimenkul balonu uyarısı yapıldı!

Kahin ekonomist Nouriel Roubini dünyaya yeni konut balonu uyarısı yaptı. Türkiye’nin de büyük şehirlerinde konut balonu riski olduğunu belirtti. Türkiye Ekonomisti Maya Senussi Türkiye’de konut balonu riskinin gelişmiş ülkeler kadar olmadığını söyledi.

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada, "Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli" dedi.

Gayrimenkul fiyatlarını finansal sistem etkiliyor!

Avrupa Merkez Bankası "Finansal İstikrar Değerlendirme" raporunda çok düşük banka karlılığı ve gayrimenkul fiyatlarında artan düzeltme riski, finansal sistemde oynaklıklar arasında gösterdi...

Deprem riski az olan şehirlerde gayrimenkul hareketliliği!

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde oluşan deprem sonrasında deprem riski en az olan Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de emlak piyasası hareketlendi.

Rıdvan Akgün: Konutta balon yok!

İzmir Emlak Kulübü Başkanı ve aynı zamanda RA Grup Gayrimenkul ve İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Akgün, inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akgün, konut sektöründe balon olmadığını söyledi.

Murat Kurum konutta balon tartışmalarına son noktayı koydu!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son günlerde süregelen 'Gayrimenkul sektöründe balon oluştu. Konut fiyatları düşüyor' iddialarına son noktayı koydu: " Son 1 ayda piyasaya 4.200 konut sürdük. Ne kriz var, ne balon... 1 ayda 2 bin konut sattık."

Gayrimenkul piyasasında balon var mı?

Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, dergide kaleme aldığı yazıda "Gayrimenkul piyasasında balon var mı?" konusunu ele aldı. İşte Talat Yeşiloğlu'nun o yazısı...

Konutta balon riski yok, spekülasyon var!

Barutçu “Türkiye’de konut sektörü diğer gelişmiş veya gelişmekte olan ekonomilere göre talep anlamında farklılıklar göstermekte. Diğer ülkelerde kişi sadece kendi ihtiyacını karşılamak için konut alırken ülkemizde geleneksel bir talep." dedi.

AB ülkeleri gayrimenkul balonuna karşı birlikte hareket etmeli!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, gayrimenkulde bir balon riski ortaya çıkmasına karsı AB ülkelerinin birlikte hareket etmeleri, yatırımcıların ulusal kuralların farklılıklarından avantaj elde etmelerini engellemeleri gerektiğini söyledi.

Ram Gayrimenkul afet riski altında olan binaları dönüştürüyor!

Ram Gayrimenkul,hali hazırda satışta 3 projesi bulunan şirket, önümüzdeki süreçte 6 yeni projeye daha başlayacak.Ram Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş., MaaNaa markasıyla kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor.

Emlak sektöründe balon var mı?

EMLAK Konut GYO'nun, 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporunda Türkiye genelinde gayrimenkul alanında yaşanan fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak kaldığına vurgu yapıldı..

3 yıl içinde konutta balon riski oluşabilir!

Son beş yıldaki reel fiyat artışı %100’ü geçmediğine göre daha bir konut balonundan söz edilemez. Ancak bu kadar yüksek reel getiriler oluşmaya devam ederse önümüzdeki üç yıllık sürede başta İstanbul'da balonlaşma noktasına gelebilir.

gayrimenkul balon riski Haberi

gayrimenkul balon riski

Soyak Holding CEO’su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, Emlak 2013’te Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) tarafından düzenlenen ‘Türkiye’deki Gayrimenkul Projeleri Finansman Yöntemleri’ konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Dr. Çamlıbel konutta fiyat balonu olmadığını, uzun vadede de arz fazlası balonu oluşmaması için % 8-18 olan KDV ve konutun satış fiyatının %12’si olan vergi ve harçların oranlarının düşürülmesi gerektiğini söyledi.


Emlak sektörünün liderlerini, geleceğin yaşam alanlarını, konut ve işyerleri projelerini kamuoyuyla buluşturmak için gerçekleştirilen Emlak 2013, 5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında CNR Expo’da düzenlendi.   CNR Expo’ya Soyak Soho’nun tanıtıldığı standıyla katılan Soyak, aynı zamanda etkinlik alanında düzenlenen panele de konuşmacı olarak destek verdi. Soyak Holding CEO’su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, Gayrimenkul İçin...