07 / 05 / 2024

gayrimenkul balon

gayrimenkul balon

Kahin ekonomist Nouriel Roubini dünyaya yeni konut balonu uyarısı yaptı. Türkiye’nin de büyük şehirlerinde konut balonu riski olduğunu belirtti. Türkiye Ekonomisti Maya Senussi Türkiye’de konut balonu riskinin gelişmiş ülkeler kadar olmadığını söyledi.

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Rıdvan Akgün: Konutta balon yok!

İzmir Emlak Kulübü Başkanı ve aynı zamanda RA Grup Gayrimenkul ve İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Akgün, inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akgün, konut sektöründe balon olmadığını söyledi.

Murat Kurum konutta balon tartışmalarına son noktayı koydu!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son günlerde süregelen 'Gayrimenkul sektöründe balon oluştu. Konut fiyatları düşüyor' iddialarına son noktayı koydu: " Son 1 ayda piyasaya 4.200 konut sürdük. Ne kriz var, ne balon... 1 ayda 2 bin konut sattık."

Gayrimenkul piyasasında balon var mı?

Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, dergide kaleme aldığı yazıda "Gayrimenkul piyasasında balon var mı?" konusunu ele aldı. İşte Talat Yeşiloğlu'nun o yazısı...

Emlak sektöründe balon var mı?

EMLAK Konut GYO'nun, 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporunda Türkiye genelinde gayrimenkul alanında yaşanan fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak kaldığına vurgu yapıldı..

Gökhan Taş: Konutta balon riski yok!

Coldwell Banker'in Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, yüksek fiyatlı konutlara talep olmadığı için "gayrimenkul sektöründe bir balon riski var" gibi bir algının oluştuğunu ancak kesinlikte sektörde bir balon riskinin bulunmadığını bildirdi.

Gökhan Taş: Konut sektöründe balon yok!

Coldwell Banker'ın Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, yüksek fiyatlı konutlara talep olmadığı için "gayrimenkul sektöründe bir balon riski var" gibi bir algının oluştuğunu ancak kesinlikte sektörde bir balon riskinin bulunmadığını bildirdi.

Hangi bölgelerde konutta balon oluşabilir?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporunda yıllık 600 bin konut ihtiyacının sürdüğünü açıklayarak, konutta balon olmadığını vurguladı.

‘Balon yok, konut talebi devam ediyor’

Emlak Konut GYO, ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporunda yıllık 600 bin konut ihtiyacının sürdüğünü açıklayarak, konutta balon olmadığını vurguladı. İşte hazırlanan raporda öne çıkanlar...

İş GYO Genel Müdürü: Fiyatlarda bir balon yok

İş GYO Genel Müdürü Tanes, "Gayrimenkul sektöründe fiyat anlamında bir balon yok. Arz açısından bakıldığındaysa bütün olarak balon olduğunu söyleyemeyiz, veriler de bunu gösteriyor" dedi

14. Gayrimenkul Zirvesi'nin, Sektörde Balon Var mı oturumu gerçekleşti!

GYODER tarafından düzenlenen 14. Gayrimenkul Zirvesi'nin "Sektörde Balon Var mı?" oturumunun başkanlığını İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes yaptı. Yaklaşık iki yıldır 'sektörde balon var mı' konusu konuşuluyor.

Konut fiyatlarında balon yok! Sektör neden güçlü!

Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' adlı rapor, Türkiye'de konut fiyatlarında balon olmadığını ortaya koydu. Türkiye'deki konut fiyatlarını analiz eden rapora göre sektörün güçlü ve zayıf yanları şöyle...

Hasan Rahvalı: Gayrimenkul sektöründeki balon iddiaları gerçeği yansıtmıyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi( CEO) Hasan Rahvalı, gayrimenkul sektöründe balon iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Arz ve talepte aşırı bir dengesizlik söz konusu değil, sadece gelire göre üretim dağılımı yok" dedi

gayrimenkul balon Haberi

gayrimenkul balon

Kahin ekonomist Nouriel Roubini dünyaya yeni konut balonu uyarısı yaptı. Türkiye’nin de büyük şehirlerinde konut balonu riski olduğunu belirtti. Roubini Global Economics Türkiye Ekonomisti Maya Senussi Türkiye’de konut balonu riskinin gelişmiş ülkeler kadar olmadığını ancak lüks ve ticari yapılarda kapasitenin eritilemeyebileceğini söyledi.


2008'de patlak veren ve konut kredileri cephesinde başlayan finansal krizi önceden tahmin etmesiyle tanınan "kahin" ekonomist Nouriel Roubini Guardian gazetesine kaleme aldığı makalede dünyaya konut balonu uyarısı yaptı. Avrupa'nın birçok ülkesinde İngiltere ile birlikte konut balonu emarelerinin görüldüğünü belirten Roubini Çin, İsrail ve Singapur'da da konut balonlarının görüldüğünü Türkiye'nin ise büyük şehirlerinde konut balonu riski bulunduğunu belirtti. Roubini Türkiye'de yüksek enflasyonun risk taşıdığını yazdı.


İSTANBUL'DA LÜKS VE TİCARİ KONUT BALONU RİSKİ

Roubini'nin dünyayı kapsayan bu konut balonu uyarısının karşısında Roubini...