30 / 04 / 2024

gayrimenkul borçları ertelendi mi

gayrimenkul borçları ertelendi mi

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, koronavirüs salgınına yönelik Türkiye’de alınan gayrimenkul sektöründeki tedbirleri sıra sıra açıkladı...

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

Çiftçiler dikkat! Ziraat Bankası'na olan kredi borçları resmen ertelendi! Şimdi peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Çiftçiler dikkat! Ziraat Bankası'na olan kredi borçları resmen ertelendi! Şimdi peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Milyonlarca borçlu vatandaşı ilgilendiren son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla kredi borçları 6 süresince ertelendi. İşte detaylar…

SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde prim borçlarının ödenme süreleri ile kuruma verilmekle yükümlü olunan bilgi, belge ve beyannamelerin verilme sürelerinin ertelendiği bildirildi.

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

Yüzyılın en büyük depremlerinden ikisinin yaşandığı illere yönelik BDDK yeni bir karar aldı. Buna göre, depremzedelerin kredi borçları 6 ay süreyle ertelendi.

Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan vatandaşların vergi borçlarının ileri tarihe ertelendiği bildirildi. Peki deprem yaşanan illerde vergi borçları hangi tarihte ödenecek?

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde yer alan turizm tesislerinin borçları için erteleme kararı aldı. 

Giresunlu üreticilerin ORKÖY projesi kapsamındaki kredi borçları 1 yıl ertelendi!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Giresunlu üreticilerimizin ORKÖY projesi kapsamındaki kredi borçları 1 yıl süreyle ertelendi" dedi.

Pandemiden zarar gören esnafın borçları ertelendi!

Koronavirüs salgınında zarar gören esnaf ve sanatkarların, kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle ve Halk Bankası kanalıyla 30 Haziran tarihi öncesi kullandığı düşük faizli kredi borçları üç ay süreyle ertelendi.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında çatılı iş yerinde kiracı olan esnafların, kiraya verenin yazılı rızası olmadan, kira sözleşmesine ortak alabilmesi veya kira ilişkisini başkasına devredebilmesi amaçlanıyor.

Bendevi Palandöken: Esnafın kira borçları için yeni kredi paketi hazırlanmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Ödenemeyen çek, senet ve kira borçları için yeni bir kredi paketi hazırlanmalı" dedi...

Esnaf borçlarına yeniden yapılandırma talebi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, Kovid-19 salgını nedeniyle iş yerleri kapalı olan esnafın, geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmesi için yeniden yapılandırmaya gidilmesini istedi.

Ankara’da koronavirüs salgını sebebiyle gayrimenkul satışları yüzde 40 düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başkent Ankara’daki gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediği, başkentte gayrimenkul satışların yüzde 40 oranında düştüğü, fakat konut fiyatlarının ucuzlamadığı belirtildi.

gayrimenkul borçları ertelendi mi Haberi

gayrimenkul borçları ertelendi mi

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle birçok ülke hastalıkla mücadele kapsamında tedbirler alındı. Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, bu kapsamda alınan tedbirlerin gayrimenkulü ilgilendirecek önemli maddelerini açıkladı. 

1- 26 Mart 2020 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlandığı üzere, Kanunun Geçici 2’nci maddesi ile 1 Mart 2020 tarihinden 30 Haziran 2020 tarihine kadar işleyecek işyeri kira bedelinin ödenememesi kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacak.

2- Nisan, mayıs ve haziran aylarında temerrüte düşen firmaların kredi siciline ''mücbir sebep'' notu düşülmesi sağlanacaktır. 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktar yüzde 80'den yüzde 90'a çıkartıldı, asgari peşinat yüzde 10'a düşürüldü.

2- Otel kiralamalarına ilişkin Gökhan Gürlek; irtifak hakkı bedeli ve hasılat payı ödemesi Nisan, Mayıs ve Haziran ayları...