27 / 04 / 2024

Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan vatandaşların vergi borçlarının ileri tarihe ertelendiği bildirildi. Peki deprem yaşanan illerde vergi borçları hangi tarihte ödenecek?



Hazine ve Maliye Bakanlığı, depremden etkilenen 10 şehirde  vergi borçlarına yönelik karar aldı. Bir açıklama yapan Bakanlık,  söz konusu illerde “mücbir sebep” ilan edildiğini ve buna göre düzenleme yapıldığını duyurdu.

HANGİ TARİHTE ÖDENECEK?

Yüzyılın en büyük depremlerinden ikisinin vurduğu toplan 10 şehirde mücbir sebep ilan edildiğini duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı bu illerde yaşayan vatandaşların vergi borçlarırı 31 Temmuz tarihine öteledi.

Deprem bölgesindeki mükelleflerin vergi borçlarının ertelendiği açıklamasını yapan Hazine ve Maliye Bakanlığından gelen bilgiye göre, deprem bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen mükellefler için "mücbir sebep hali" ilan edildi.

 Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Bu kararın ardından, bu illerdeki mükelleflerin vergi yükümlülükleri ertelenirken, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar ödeme yapmalarına gerek kalmadı.

Peki depremzedeler vergi borçlarını ne zaman ödeyecek? Hangi aylarda ödeme yapılacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön