11 / 05 / 2024

Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan vatandaşların vergi borçlarının ileri tarihe ertelendiği bildirildi. Peki deprem yaşanan illerde vergi borçları hangi tarihte ödenecek?



Geçen hafta meclisten geçen devlete ait borçların yapılandırılması kanunundan yararlanıp mart, mayıs ve temmuz aylarında  ödenmesi gereken vergi borcu taksitleri  ağustos, ekim ve aralık aylarında yapılabilecek.

MÜCBİR SEBEP NE DEMEK?

Mücbir sebep tanımı, olağanüstü haller için kullanılan resmi bir tanım ve herhangi bir kimse tarafından alınacak önlemlere rağmen önüne geçilmesi mümkün olmayan, borcun ödenmesine engel teşkil eden, borçlunun iradesi dışında beklenmedik olaylar için kullanılıyor.

Hastalık, ölüm, iflas, tutukluluk, afet ve buna benzer durumlar ve haller mücbir sebep olarak tanımlanıyor.

 Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

BANKALAR DA BORÇ ERTELEDİ

Öte yandan,  yaşanan depremin ardından bankalar da depremden etkilenen müşterilerinin ödemelerini 6 ay ertelemeye karar vermişti.

Bunun yanı sıra ortak ATM’lerden ücret tahsil edilmeme kararı aldı.  Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve en az 10 kentin etkilendiği deprem Türkiye'yi yasa boğarken, bankacılık sektörü de felaketten etkilenen vatandaşlar için harekete geçti. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Finansal Kurumlar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), yaşanan sorunların hafifletilmesine destek olmak için karar aldı. Bankacılık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi ve ihtiyaç duyulacak desteğin verilmesi amacıyla bir dizi önlem alındı.

Başvurun, hemen almaya başlayın! Tam 1.000 TL ödeniyor!

Milyonlarca vatandaş yararlanacak… Bu ay hesaplara tam 4.337 lira yatacak!

O ilde öğrencilere kantin desteği başlıyor! Her ay 330 TL harçlık alacaklar!

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

Bu fiyatı gören hamsi yemeye tövbe ediyor!  Fiyatı dudak uçuklattı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön