02 / 05 / 2024

O ilde öğrencilere kantin desteği başlıyor! Her ay 330 TL harçlık alacaklar!

O ilde öğrencilere kantin desteği başlıyor! Her ay 330 TL harçlık alacaklar!

Ekonomik krizin vurduğu bir  çok ailenin çocuklarına yönelik yapılacak belediye kantin desteğinden binlerce çocuğun yararlandırılması amaçlanıyor.  Çocuklarına beslenme koymakta sıkıntı yaşayan ailelere neden aldıracak çalışma kapsamında öğrenciler her ay 330 TL’lik kantin desteği alacak. Peki hangi



Dar gelirli ve enflasyonun rekor yükselişinin ardından çocuklarının okul masrafını karşılamakta ciddi güçlükler yaşayan aileleri sevindirecek haber  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Binlerce öğrenciye 330 TL kantin desteği verilecek.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması hedefiyle çalışmayı başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ikinci yarı yıl başlarken, okul çağındaki çocuklara kantin desteği vereceğini açıkladı.

14 BİN ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Açıklamaya göre,  ilk aşamada Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisine 330 liralık kantin desteği ödenecek.

Bu ödemeler zamanla Ankara’nın tüm ilçelerinde yaygın hale getirilecek. Ekonomik krizin en çok vurduğu kesimlerden çocuklara ailelerinin zaman zaman beslenme koyamadığı haberleri ile hareket geçen belediye, dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik çalışma başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş,  eğitimde değil yaşamın her alanında fırsat eşitliği gerektiğini belirterek, “Çocuklarımız için biz hep burada olacağız”  dedi.

O ilde öğrencilere kantin desteği başlıyor! Her ay 330 TL harçlık alacaklar!

Mansur Yavaş, “Haberlerde her gün okula aç giden ve okulda aç kalan çocuklarımızı üzüntüyle izliyoruz.  Bunlardan bizim için en etkileyeni ise açlıktan dolayı ağlayan çocukların olduğu haberdi. Bu haberler bizlerin sorumluluğunu daha da yükseltiyor. Bu sebeple sosyal yardım alan ailelerimizin çocukları için yılbaşından sonra ilk olarak pilot bölgelerde başlayacak. Daha sonra bütün Ankara'da kantin alışverişi dönemini başlatıyoruz. Her öğrencimize aylık 330 lira destekte bulunarak evlatlarımızın beslenmeleri için kıymetli bir adımla yola çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Peki kantin desteğine nasıl başvurulur? Hangi öğrenciler kantin desteği alabilecek? Başvuru şartları neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön