05 / 05 / 2024

gayrimenkul ekonomide büyüme etkisi

gayrimenkul ekonomide büyüme etkisi

Hükümet 2016 büyüme hedefini aşağı çekti. Sektörlerde de benzer bir eğilim var. İddialı hedefler revize ediliyor. 2015 seviyesini korumak veya biraz üzerinde büyümeler bekleniyor.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

OECD, Türkiye 2022 büyüme tahminini yükseltti! 5,4’e çıktı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), haziran ayında 2022 senesi için yüzde 3 olarak açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini sabitlerken Türkiye ekonomisi ile ilgili büyüme beklentisini ise yüzde 3,7’den yüzde 5,4 şeklinde revize etti.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Gayrimenkulde güçlü büyüme 2020’de başlar!

Bugüne kadar 3.5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanına ulaşan Tahincioğlu, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu “Ekonomiye ve sektörümüze güveniyoruz. Gayrimenkul de güçlü büyüme 2020 yılında yaşanacak” şeklinde konuştu.

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

İnşaat sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri!

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Raporda, inşaat ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri verildi...

FuzulEv’de hedef sürdürülebilir büyüme!

Kurulduğu günden bu yana gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği projelerle adından sıklıkla söz ettiren FuzulEv, sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda Türkiye’nin her bölgesinde şubeleşmek adına çalışıyor. 

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

İnşaat sektörü yılı büyüme ile kapatacak!

Geçen yılı Türkiye ekonomisinin üzerinde büyüme ile kapatan gayrimenkul sektörü, ilk çeyrekte daralmaya başladı. Daralma hazır betonda da görülürken, sektör temsilcileri, ikinci çeyrekte pozitif veriler gelmeye başladığı ve sektörün yılın tamamını büyüme ile kapatacağı aktarıyorlar.

2017'de büyüme için planlar hazır!

"Daha Güçlü Türkiye" için ellerini taşın altına koymaya hazırlanan gayrimenkul şirketleri yeni projelerine hız kesmeden devam ediyor. Yeni dönem büyüme stratejilerini ülke büyümesini desteklemek üzere yeniden inşa ediyorlar.

Konut satışlarında bu yıl yüzde 12'lik büyüme bekleniyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya: "Yıl sonunda 1 milyon 250 bin ile 1 milyon 300 bin arasında konut satışı gerçekleşecek. 2015'te geçen yıla göre konut satışlarında yaklaşık yüzde 12'lik büyüme bekliyoruz" dedi.

Konut sektöründeki büyüme çalışan sayısını artırdı!

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 5 büyüme hedefliyoruz!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, “2015 yılında ise ekonomide 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5.0 reel büyüme öngörüyoruz” dedi.

gayrimenkul ekonomide büyüme etkisi Haberi

gayrimenkul ekonomide büyüme etkisi

Hükümet 2016 büyüme hedefini aşağı çekti. Sektörlerde de benzer bir eğilim var. İddialı hedefler revize ediliyor. 2015 seviyesini korumak veya biraz üzerinde büyümeler bekleniyor.


Hükümet bir dizi önlemle üretimi, ihracatı canlandırmaya çalışıyor. Küresel koşullar destekleyici değil. Büyüme tahminleri aşağı yönlü revize ediliyor. Türkiye’nin en önemli pazarı Avrupa’da düşük büyüme bekleniyor. Ortadoğu’daki derin kargaşa bu bölgede işleri zorlaştırıyor. “İç talebi artırarak büyüme” stratejisi nasıl bir sonuç verecek? Hükümet 2016 büyüme beklentisini revize ederek 3.2’ye çekti. Bu rakamı da iyimser bulanlar, son çeyrekte sıkıntı öngören analizler var. Böyle bir konjonktürde önemli sektörlerde durum tespiti yapmaya çalıştık. TÜİK’in açıkladığı sanayi üretim endeksi önemli bir gösterge. 27’sektörden 20’sinde düşüş dikkati çekiyor. Sektörlerdeki beklentiler, daha çok “2015 düzeyini korumak” şeklinde ortaya çıkıyor. Ayrışan sektörler var....