21 / 05 / 2024

gayrimenkul fon hesabı nedir

gayrimenkul fon hesabı nedir

Son yıllarda çok hareketli olan gayrimenkul pazarına doğrudan yatırım olanağı sunan gayrimenkul yatırım fonları (GYF) kuruluyor. Bu fonlarla neler yapılacak?

Arsa, arazi ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Konut yatımı yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceğini merak ederken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden konut için odaklanılması gereken bölgeleri açıkladı.

Gayrimenkul uzmanından çarpıcı uyarı: Her kriz zengin olmak için bir fırsattır!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda her krizin zengin olmak için bir fırsat olduğunu belirterek, "Sermaye nereye girecekse siz 1 adım önden gideceksiniz" dedi.

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Adese Gayrimenkul sermaye artırımından 126.1 milyon TL fon elde etti!

Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş., sermaye artırımı kapsamında elde edilen net 126 milyon 108 bin 250 TL fonun, kullanım yerlerini açıkladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından 1.5 milyon dolarlık fon elde etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin revize raporu yayınlandı. 

Emlak Katılım’dan Türkiye’nin ilk ortaklığa dayalı sukuk ihracı!

Emlak Katılım, 17-18 Mart 2021 tarihlerinde talep toplamasını yaptığı 455 gün vadeli ve yaklaşık 47 milyon lira tutarlı sukuk ihracıyla, Katılım Bankacılığına özel bir fon toplama yöntemi olan Özel Fon Hesabı Havuzu üzerinden Türkiye’nin ilk emek-sermaye ortaklığına dayalı sukuk ihracını yaptı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün fon kullanım raporu yayınlandı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Raporu' yayınladı. 

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu atadı!

Omurga Gayrimenkul, fon portföyüne alınacak gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin 2021 yılı değerlemesi için Avrupa Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

TOKİ, Park Mavera 3 için ihraç ettiği gayrimenkul sertifikalarını ödedi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırım kuruluşlarının hesaplarına aktarıldı...

Aura Portföy Yönetimi'nin fon fiyatı 1,000588 TL! 

Aura Portföy Yönetimi A.Ş. Konut Alfa Katılım Gayrimenkul Yatırım Fonu, 28 Şubat 2020 tarihi itibarıyla fon fiyatı 1,000588 TL...

Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi'nin fon birim fiyatı 1,613809 TL!

Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla fon birim fiyatı 1,613809 TL...

Çinli fon şirketi Çiftçi Towers'ın bir bloğunu satın aldı!

Son dönemlerde Çinli gayrimenkul yatırımcılarının ve Çinli firmaların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Çinli bir fon şirketi Çiftçiler Towers'in bir bloğunu satın almış. Şirket, binayı Çinli yatırımcılara pazarlayacakmış...

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 42 büyüdü!

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan yaptığı açıklamada; “Gayrimenkul yatırım fonları sektörünün yönettiği toplam fon büyüklüğü 245 milyar TL oldu ve bu yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 42’lik bir büyüme gerçekleşti dedi.

gayrimenkul fon hesabı nedir Haberi

gayrimenkul fon hesabı nedir


Son yıllarda çok hareketli olan gayrimenkul pazarına doğrudan yatırım olanağı sunan gayrimenkul yatırım fonları (GYF) kuruluyor. Bu fonları portföy yönetim şirketleri ve sadece bu işi yapacak olan gayrimenkul portföy yönetim şirketleri kuracak. Fonlara nitelikli yatırımcılar ve yabancılar yatırım yapabilecek. Bu fonlar katılımcılara vergi başta olmak üzere önemli avantajlar sunacak.


Türkiye yeni bir yatırım enstrümanıyla tanışmak üzere. Dünyada büyük piyasalarda yaygın olarak kullanılan gayrimenkul yatırım fonları (GYF), Türkiye pazarında da kuruluş aşama­sında. GYF, özetle gayrimenkul piya­sasına yatırım yaparak ortaklarına getiri sağlayan bir fon türü. Yatırımcı için önemli bir yatırım alternatifi ola­cak bu ürünle ilgili yasal mevzuat ta­mamlandı.


Dünyaya bakıldığında 2013 yıl so­nu itibariyle Investment Property Da­tabank endeksinde yer alan yerel açık uçlu bu fonların büyüklükleri ABD'de 108 milyar dolar, Avrupa'da 74 milyar...