27 / 04 / 2024

Gayrimenkul kiralaması

Gayrimenkul kiralaması

Konut sahibi ve kiralamak isteyen kişi arasında imzalanan sözleşmede maddelerin açık, net ve kesin olarak belirtilmesi her iki taraf içinde ileride çıkabilecek sorunların önüne geçiyor.

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!

Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralamasını TL üzerinden yapacak. Döviz ile yapılan işlemler 30 gün içerisinde TL'ye çevrilecek.

Gayrimenkul kiralaması nasıl yapılır?

Konut sahibi ve kiralamak isteyen kişi arasında imzalanan sözleşmede maddelerin açık, net ve kesin olarak belirtilmesi her iki taraf içinde ileride çıkabilecek sorunların önüne geçiyor.

Ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Gayrimenkul kiralamasında kiracıların da gayrimenkul sahiplerinin de kanunda hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kiracı ve ev sahibi hakları ile ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Gayrimenkul sermaye iradı kanunu!

Gelir Vergisi Kanununa göre, gayrimenkul sermaye iradı kapsamında işyeri ve mesken taşınmazlarının kiralamasından elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. İşte Gayrimenkul sermaye iradı kanunu tam metni..

Gayrimenkul sermaye iradı hesaplama!

Gayrimenkul sermaye iradı, taşınmaz malların kiralamasında elde edilen gelirler için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul sermaye iradı hesaplama formülü..

Gayrimenkul sermaye iradı nasıl vergilendirilir?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesi gereğince mesken ve işyerinin kiralamasından elde edilen gelirler gayrimenkul sermaye iradı vergisine tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı nasıl vergilendirilir?

Esas Gayrimenkul Aero Park'ta 200 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

“Esas Aeropark” ile Türkiye’deki ilk projesinin startını veren Esas Gayrimenkul; projenin 16 bin metrekaresini Netaş’a kiralayarak son 3 - 4 yılın en büyük ofis kiralamasını hayata geçirdi...

Yüzbinlerce kişinin kira gelirini gizlediği saptandı!

Maliyenin gayrimenkul kiralamasındaki vergi kayıplarına yönelik incelemeleri sonucu, yüzbinlerce kişinin kira gelirini gizlediği saptanmış...

Liman AVM'nin emlak yönetimini YKS Gayrimenkul yapacak!

Yatırımı Ayhanlar Holding tarafından Bandırma"da gerçekleştrilen  Liman Alışveriş Merkezi"nin gayrimenkul kiralaması ve emlak yönetimi YKS Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri tarafından gerçekleştirilecek

Mustafa Özbek Kıbrıs'ın gayrimenkul zengini

Ergenekon'un finansörü' olarak bilinen Mustafa Özbek'in Kıbrıs'ta gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı

 

Gayrimenkul almalı mı?

Emlak Kulisinde sorulara cevap verdiğim bölümde bana özelikle bu soru soruyor, gayrimenkul sektöründe neler oluyor, alma zamanı mı, beklemeli miyiz, ne kadar beklemeliyiz? Ben de sorulara kısa kısa ve tek tek cevap vermek yerine genel bir cevap yazmalıyım

Gayrimenkul sektörü körfez yatırımcılarıyla buluşacak

"Türk gayrimenkul sektörünün körfez yatırımcıları ile buluşması" 13 - 14 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek

Vakıflar'dan Trabzon'da 46 kiralık gayrimenkul

Vakıflar, Trabzon'da bulunan 46 adet gayrimenkulü kiraya vermek üzere ihale açtı

Gayrimenkul kiralaması Haberi

Gayrimenkul kiralaması

Sözleşmede dikkat edilmesi gerekenlerin başında, taşınmazın cinsinin en olduğunun belirtilmesi gerekiyor. Eğer kiralanan bir gayrimenkul ise ''Daire'' şeklinde, bir iş yeri ise ''Mağaza'' şeklinde belirtilmesi gerekiyor.


KESİN HÜKÜMLER ŞART

Kira sözleşmesinin imzalandığı tarihin unutulmaması; kiranın başladığı tarih ve eğer süreli bir sözleşme ise, ne zaman son bulacağı gibi hususların kesin olarak belirtilmesi gerekiyor. Konut kira sözleşmesi imzalanırken, ödenen nakit paranın sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Böylece ne zaman ne kadar para verildiği de kayda geçmiş oluyor.


EN GÜVENLİSİ NOTER 

Konut tesliminde; konutun ve konutta yer alan demirbaşların o anki durumlarının da sözleşmeye kaydedilmesi gerekiyor. Kira sözleşmesinin bitmesi durumunda, kiracıdan konutu aldığı gibi bırakması talep edilebiliyor. Kefil bulunuyorsa kefile ilişkin bilgilerin de kira sözleşmesinde belirtilmesi gerekiyor. Kira sözleşmesi noterde imzalanabildiği gibi şahitler huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde...