05 / 05 / 2024

gayrimenkul mallar

gayrimenkul mallar

Menkul ve gayrimenkul nedir? Menkul ve gayrimenkul arasındaki farklar nelerdir? Yanıtları haberimizde...

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Kamu kurumları gayrimenkullerini elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Kamu kurumları gayrimenkulleri elektronik ortamda satılabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapılıyor. Yapılacak olan değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Birinin borcu için bir başkasının gayrimenkulü haczedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tacir olan birinin 2 milyon lira vergi borcu var ve ödeyemiyor. Kendisine ait malvarlığı da yok. Ticari nedenlerle durumu kötü. Ancak endişesi şu; annesine ait gayrimenkul var, evli kardeşinin de bazı malları bulunuyor. Bunlara haciz gelir mi?' sorusunu cevapladı.

Hekimoğlu Dayanıklı Tüketim Malları Gayrimenkul Pazarlama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

Hekimoğlu Dayanıklı Tüketim Malları Gayrimenkul Pazarlama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi Büyükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Rumlar'dan ''Mallarınıza sahip çıkın' uyarısı!

Gayrimenkul envanteri çıkarılan ve yakında sivil yaşama açılması planlanan Maraş için Rumlar harekete geçti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Maraş asıllılarını 'mallarına sahip çıkmaları' yönünde uyarıyor.

Kabuller Dayanıklı Tüketim Malları'nın 5 gayrimenkulü satılıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Kabuller Dayanıklı Tüketim Malları ve Dericilik Ticaret Sanayi Anonim Şirketi'nin Osmaniye'de yer alan 5 gayrimenkulünü satışa çıkarıyor.

FU Gayrimenkul ile taşınır mallar güvence altında!

FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Ertuğrul Bul ,bankacılık sektörünün gündeminde ‘Taşınır Rehni’ konusunu değerlendirdi. İşte o haber...

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bir sonraki sene kazancın istisna sınırından yüksek olması halinde vergi ödeniyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017 örneği..

Hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir?

Taşınmaz mallar kiraya verildiğinde alınan net kira miktarı önem arz ediyor. Taşınmaz sahibi, mahsup edilen tutarın ya vergi iadesini alıyor ya da daha düşük vergi ödüyor. Peki hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir? diyorsanız işte yanıtı...

5 soruda 2017 gayrimenkul gelir vergisi!

Gayrimenkul sahipleri, taşınmaz mallarını satarken "değer artış kazancı vergisi" ödemek ile mükellef olabiliyor. Peki, kimler bu vergiyi ne zaman ödeyecek? İşte 5 soruda 2017 gayrimenkul gelir vergisi..

Yazılımlar gayrimenkul sektörüne yön veriyor!

Yazılım sektörü son yıllarda gayrimenkul sektöründe ön planda. Yazılımlar, özel ve kamuya ait tüm taşınmaz malların yönetilebildiği bir sistem halini aldı.

Gayrimenkul satışında vergi 2016!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bu kazanç belli koşullarda vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul satışında vergi 2016 nasıl ödenir? Gayrimenkul satışında ödenecek vergi nasıl hesaplanır?

gayrimenkul mallar Haberi

gayrimenkul mallar

Menkul ve gayrimenkul nedir?

Dünyada bulunan ve ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan tüm mallar, menkul veya gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki "Menkul nedir? Gayrimenkul nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Menkul mallar

Menkul, taşınabilir niteliğe sahip, ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan kıymetli materyallere deniyor. 


Örneğin, araba, motor, uçak, telefon, televizyon gibi mallar "menkul mallar" kapsamına giriyor.


Gayrimenkul mallar

Gayrimenkul, taşınabilir niteliğe sahip olmayan, ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan kıymetli materyalleri ifade ediyor. Bir diğer ifade ile, gayrimenkul değerini ve niteliğini yitirmeksizin bir yerden başka bir yere götürülemeyen mallara deniyor.


Örneğin ev, arsa, arazi, dükkan gibi mallar, "gayrimenkul mallar" kapsamına giriyor....