08 / 05 / 2024

Gayrimenkul mülkiyet davası

Gayrimenkul mülkiyet davası

Kanunen taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Miras, mahkeme kararı, cebrî icra, işgal, kamulaştırma hâlleri ile kanunda öngörülen diğer hâllerde, mülkiyet tescilden önce kazanılıyor. Peki, Gayrimenkul mülkiyetinde zamanaşımı olur mu?

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Yeni mülkiyet sistemiyle konut fiyatları yarı yarıya düşebilir!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, yeni mülkiyet sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki yeni mülkiyet sistemi konut fiyatlarını düşürecek mi? İşte yanıtı..

Cc Mülkiyet Yönetimi Danışmanlık Gayrimenkul Emlak İnşaat Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Cc Mülkiyet Yönetimi Danışmanlık Gayrimenkul Emlak İnşaat Turizm Limited Şirketi Beyoğlu'nda Sabahattin Tosun tarafından kuruldu.

4 maddede mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası...

AYM'den mülkiyet hakkını ihlal kararı! 

Anayasa Mahkemesi, kamulaştırma davasında taşınmaz sahibinden vekalet ücreti alınmasına hükmedilmesi nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019!

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti için belediyeye belli bir ücret ödenmesi gerekiyor. Peki, Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019 ne kadar?

Kepez'in mülkiyet sorunu çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez’in Avni Tolunay Mahalle sakinlerine müjdeyi verdi. Türel, Avni Tolunay’da 2B alanlarıyla ilgili kesinleşmiş mahkeme kararlarıyla ilgili mülkiyet sorununun çözüldüğünü söyledi.

Antalya Avni Tolunay’ın mülkiyet sorunu çözülüyor!

Avni Tolunay mahallesindeki mülkiyet problemiyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Milli Emlak’la kadastro arasındaki anlaşmazlığı çözmek suretiyle buradaki yaklaşık 5 bin hak sahibinin 2B’den yararlanabilmesinin önünü açıyoruz." dedi.

Türkiye'de mülkiyet reformları başladı!

Batılı ülkelerin zamanında yapmış olduğu mülkiyet reformları Türkiye'de de başladı. İmar barışı uygulaması kapsamında ülkede ki ruhsatsız durum ortadan kalkıyor. 

Aydın Çine'de mülkiyet sorunu çözüldü!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Aydın Çine'de yaşanan mülkiyet sorunu çözüme kavuştu..

Kepez’in 76 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Antalya Kepez’in Ünsal ve Duraliler mahallelerinde 76 yıldır yaşanan mülkiyet sorunu çözülüyor. Mülkiyetlerle ilgili yargı kararı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu kapsamda bir komisyon kurulması yönünde adım atılacağını açıkladı.

Sultanbeyli'nin 100 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Sultanbeyli’nin hukuki olarak 100 yıllık mülkiyet sorununu tarihin tozlu raflarına kaldırmaya bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz" dedi.

Çıplak mülkiyet miras kalır mı?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen çıplak mülkiyet ile ilgili soruya yanıt verdi..

Gayrimenkul mülkiyet davası Haberi

Gayrimenkul mülkiyet davası


Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''gayrimenkul mülkiyetinde zamanaşımı''  konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Dedem ve kardeşlerinin oldukça geniş arazileri vardı. Sonraları dedem kendi arazisini babam ve kardeşlerine bağışladı. Bu tarihlerde bu araziler mera olarak kullanılıyordu ancak sonrasında bu husus dava konusu oldu. Davayı babam kazandı, tüm masrafları da kendisi yaptı. Bu dava sonucunda amcamın 45 dönüm babamın ise 6 tapulu 100 dönüm arazisi olmuş oldu. Aradan 11 yıl geçti, amcam babama ait araziden hak iddia etmeye başladı. 11 yıl sonra böyle bir hak talebi olabilir mi? ● N.P. 

Önce genel bir bilgi aktarayım. Gayrimenkul mülkiyetinde genel kural, ‘mülkiyetle ilgili ihtilaflarda zamanaşımı olmaz’. Ancak bazı istisnai haller de olmaz mı? Olur. Örneğin kadastro çalışmaları nedeni...