18 / 05 / 2024

gayrimenkul nedir tanımı

gayrimenkul nedir tanımı

Arapça kökenli bir kelime olan gayrimenkul nedir, gayrimenkul kelimesinin kapsamına neler girer sorularının yanıtı ve ayrıntıları haberimizde...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Alanya’ya ilk gayrimenkul yatırım fonu Fenercioğlu’ndan!

Alanya’nın ilk gayrimenkul yatırım fonu olan Fenercioğlu Gayrimenkul Yatırım Fonu, gerçekleştirilecek basın toplantısıyla tanıtılacak.

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

E Tans Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

E Tans Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de Tan Sipahi tarafından kuruldu.

Göller Gayrimenkul Emlak Tanıtım Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Göller Gayrimenkul Emlak Tanıtım Ve Pazarlama Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Mert Evdedurmaz tarafından kuruldu.

Beta Pak İnşaat Gayrimenkul Yatırım Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Beta Pak İnşaat Gayrimenkul Yatırım Ticaret Ve Sanayi Yatırım Anonim Şirketi Arnavutköy’de 50 bin TL sermaye bedeli  ile Sadebek    Taştan, Ali Elkılıç Turgay Gezer ve Cengiz Karagülle tarafından kuruldu.

AB Grup'tan 1 milyar TL'lik gayrimenkul yatırımı!

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, 2021 yılında 1 milyar TL'lik gayrimenkul yatırımı yaptıklarını söyleyerek Bodrum'da malikane projesi hayata geçirdiklerini dile getirdi. 

Vizon Gayrimenkul Emlak Tanıtım Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Vizon Gayrimenkul Emlak Tanıtım Ve Pazarlama Limited Şirketi Ataköy'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Güler Demirci tarafından kuruldu.

Gayrimenkul projelerinin tanıtılacağı Benim Mekanlarım yayında!

Yüksek Mimar İsmail Özcan yeni bir girişime imza attı. Özcan, sunuculuğunu da üstlendiği, satıştaki gayrimenkul projelerini tanıtan bir program hazırlamaya başladı...

Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

Gayrimenkul Yatırım Fonu Tanıtım Etkinliği'ne ev sahipliği yapan Yıldırım Kule, Omurga Capital Genel Müdürü Oğuz Kösebay ve Omurga Capital Emlak Yatırımları Direktörü İlhami Akkum'u ağırladı.

Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? Tüm merak edilenler!

İlk olarak 1938 tarihinde İsviçre ve 1959 tarihinde Almanya’da düzenlenen Gayrimenkul Yatırım Fonu son dönemde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? İşte tüm merak edilenler...

42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

TORKAM 42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu toplantısı tanıtım toplantısı bugün gerçekleşti. İşte toplantı detayları...

Gayrimenkul yatırım fonları tanıtılmalı!

Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, ihraç edilen ve yatırımcıdan ciddi ilgi bulan gayrimenkul sertifikalarına yapılan tanıtım desteğinin gayrimenkul yatırım fonları için yapılması gerektiğini söyledi.

gayrimenkul nedir tanımı Haberi

gayrimenkul nedir tanımı

Gayrimenkul nedir?

Gayrimenkul nedir, tanımı; Gayrimenkul bir yerden başka bir yere götürülemeyen başka bir deyişle taşınamayan mallardır. Bu nedenle gayrimenkuller, "taşınmaz" olarak da nitelendiriliyor.


Gayrimenkul nedir, ayrıntıları; Gayrimenkul, taşınmaz mal olarak ifade edilen arazi, arsa, bağımsız bölüm gibi taşınamayan, yerinde sabit duran şeylerdir.


Gayrimenkul kayıtları kadastro gören yerlerde tapu sicilinde, kadastro görmeyen yerlerde zabıt defterlerinde tutulmaktadır. Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri zilyetlik hükümlerine göre harici senet veya noterde yapılmaktadır.



Işıl Seren...