10 / 05 / 2024

Gayrimenkul rehninin kalkması

Gayrimenkul rehninin kalkması

Medeni Kanun gereğince gayrimenkul rehni tapuya kayıtlı gayrimenkuller üzerinde ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Peki, gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

2021’de gayrimenkul yine lider olacak!

Pandemiye rağmen 2020 yılını rekorlarla kapatan gayrimenkul sektörünün 2021 yılında şaha kalkması planlanıyor. Koronavirüse rağmen gayrimenkul, Türkiye'nin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor.

Gayrimenkul sözleşmelerinde damga vergisi kalkmalı!

Gayrimenkul ticaretiyle ilgili kullanılan sözleşmelerde bulunan damga vergisi uygulaması işletmelerin mağdur edildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, damga vergisinin kalkması için çağrı yaptı.

Gayrimenkul sektöründe yeni bir ivme yaşanacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Belirsizliğin ortadan kalkması ile gayrimenkul sektöründe yeni bir ivme yaşanacak" dedi.

Gayrimenkul sektörü referandum sonrası için umutlu!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat ve gayrimenkul sektörleri, referandum sonrası dönemden umutlu. Referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte, Körfez ülkelerinden Türkiye’ye büyük yatırım beklendiği açıklandı.

Gayrimenkul satışında vergi muafiyetinin kaldırılması satışları etkiler mi?

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, ev alım satımlarından doğan gelir vergisinde 5 yıllık vergi muafiyetinin kalkmasının mecliste görüşüldüğünü ancak muafiyetin kalkmasının gayrimenkul satışlarına etki etmeyeceğini söyledi.

İranlılar'ın Türkiye'de yaptığı gayrimenkul yatırımı yüzde 50 artacak!

Uluslararası ambargonun kalkmasıyla İranlıların Türkiye'de yaptığı konut alımları ve gayrimenkul yatırımlarının en az yüzde 50 artacağı öngörülüyor. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akbal: "Ambargoun kalkmasıyla yatırımcı rahatladı." dedi.

Emlak ve gayrimenkul satışlarında Aralık ayı beklentisi!

Seçim sonrasında siyasi belirsizliğin ortadan kalkması ve bunun finansal piyasalara olumlu yansımalarıyla birlikte emlak ve gayrimenkul sektöründe Aralık ayından itibaren satışların tepe noktasına çıkması bekleniyor.

Aziz Torun: İran anlaşması gayrimenkul satışını artırır!

GYODER Başkanı Aziz Torun, İran'a uygulanan ambargonun kalkmasının Türk gayrimenkul sektörüne de olumlu yansıyacağına dikkat çekti. Anlaşma sonrası İran'daki insanların alım gücü artacak. Zaten İranlılar Türkiye'ye ilgi gösteriyor...

Kerem Bilge: Mütekabiliyetin kalkması gayrimenkul sektörü ve ekonomi için bir devrim!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Bilge, Mütekabiliyet yasasını değerlendirdi. Bilge ' Mütekabiliyetin kalkması gayrimenkul sektörü ve ekonomi için bir devrim ' dedi.

Gayrimenkul almalı mı?

Emlak Kulisinde sorulara cevap verdiğim bölümde bana özelikle bu soru soruyor, gayrimenkul sektöründe neler oluyor, alma zamanı mı, beklemeli miyiz, ne kadar beklemeliyiz? Ben de sorulara kısa kısa ve tek tek cevap vermek yerine genel bir cevap yazmalıyım

Gayrimenkul sektörü körfez yatırımcılarıyla buluşacak

"Türk gayrimenkul sektörünün körfez yatırımcıları ile buluşması" 13 - 14 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek

Vakıflar'dan Trabzon'da 46 kiralık gayrimenkul

Vakıflar, Trabzon'da bulunan 46 adet gayrimenkulü kiraya vermek üzere ihale açtı

Gayrimenkul rehninin kalkması Haberi

Gayrimenkul rehninin kalkması

Gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

Medeni Kanun gereğince gayrimenkul rehni tapuya kayıtlı gayrimenkuller üzerinde ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. 


Rehin kurulurken, konusu olan taşınmazın belirtilmesi gerekir. Bölünen taşınmazın parselleri tapu kütüğüne ayrı ayrı kaydedilmedikçe rehne konu olamaz.


Taşınmazların birleştirilmesi


1. Rehnin başka taşınmaz üzerine geçmesi

Yetkili kamu kurum veya kuruluşu tarafından gerçekleştirilen parsel birleştirilmesi ve dağıtımı işlemi sonucunda birleştirilen parsel üzerindeki rehinler, sıralarını koruyarak o parselin yerine verilen taşınmaz üzerine geçer.


Birleştirme sonucunda meydana gelen taşınmaz, değişik alacaklar için rehinli veya bazıları rehinsiz birden çok parselin yerini alırsa; bu taşınmaz üzerine geçen rehin hakları, taşınmazı bütün olarak kapsar ve olanak ölçüsünde sıralarını korurlar.


2. Borçlunun taşınmazı rehinden kurtarması

Birleştirilen taşınmazlardan biri ile güvence altına alınmış olan alacağın borçlusu, üç ay önce bildirmek...