07 / 05 / 2024

gayrimenkul satışı Yeni Gelir Vergisi Tasarısı

gayrimenkul satışı Yeni Gelir Vergisi Tasarısı

Vatan Gazetesi yazarlarından Ceren Kumbasar bugünkü köşe yazısında Yeni Gelir Vergisi Tasarısı'ndan bahsetti. Kumbasar Yeni Gelir Vergisi Tasarısı ile birlikte gayrimenkullerin ne zaman satılması gerektiğini belirtti...

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

O ildeki iki gayrimenkul satılıyor! Fiyatı duyan şok oldu!

Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanlığı, yer alan 2 gayrimenkulü satıyor. İşte fiyat bilgisi ve ihale detayları... 

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Meclis'e sunulan yargı paketi ile birlikte gayrimenkul satışlarının noterlikler aracılığıyla gerçekleştirilmesinin de önü açılıyor. 

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

İnternetten gayrimenkul satışına ve kiralamaya yeni düzenleme geldi. Sektör temsilcileri bu düzenlemenin konut fiyatlarını uçuracağına dikkat çekti...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Dilara Yeni bugünkü köşe yazısında  gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerini kaleme aldı.

Gayrimenkul satış ihalelerinde yeni değişiklik mecliste!

Gayrimenkul satış ihalelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, ihale alıcısının talebi üzerine icra dairesi, satışı gerçekleştirilen taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması emrini verebilecek.

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni hedef 20 milyar dolar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2025'te yabancıya yapılacak gayrimenkul satışında 20 milyar dolarlık hedef koyduklarını dile getirdi. 

Ankara’da koronavirüs salgını sebebiyle gayrimenkul satışları yüzde 40 düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başkent Ankara’daki gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediği, başkentte gayrimenkul satışların yüzde 40 oranında düştüğü, fakat konut fiyatlarının ucuzlamadığı belirtildi.

Gayrimenkul satışında kuşaklara göre trendler eğitimi 15-16 Haziran'da!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık eğitim programlarına "Gayrimenkul Satışında Kuşaklara Göre Yeni Trendler Eğitimi" ile devam ediyor. Eğitim programı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yabancılara gayrimenkul satışında kayıt dışı işlemler son buluyor!

Yeni dönemde yabancı ülke vatandaşlarına yapılan gayrimenkul satış işlemlerinde taşınmaz değerleme raporu aranacak. Yeni düzenleme kayıt dışılığı bitirecek...

Gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde değişiklik!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedeli dövize endeksli olarak kararlaştıramayacak.

gayrimenkul satışı Yeni Gelir Vergisi Tasarısı Haberi

gayrimenkul satışı Yeni Gelir Vergisi Tasarısı

Cumartesi günü yayınlanan ‘Ekim’e Kadar Satın’ başlıklı yazıdan sonra çok sayıda e-mail ve telefon aldım. Sanırım nedeni, mesajının küçük yatırımcılar ve özellikle arsa sahipleri için hayati olması. Büyük yatırımcılar zaten mecliste alt komisyonlarda görüşülen herhangi bir tasarıya karşı önlemlerini alıyorlar. Ancak küçük yatırımcılar ve inşaat sektörünün en temel oyuncuları, hatta oyun kurucuları olan arsa sahipleri ne yazık ki haberdar olsalar bile önlem almakta gecikiyorlar.


Daha önce de yazdığım gibi bu yasa tasarısı dolayısıyla en çok iki temel konuda dikkatli davranmak gerekiyor. 


Elden çıkarmanın vakti


1. Eğer oturduğunuz gayrimenkulünüzün dışında bir gayrimenkulünüz varsa, bu gayrimenkul miras veya bağış yoluyla alınmadıysa, elden çıkarmanın tam vakti.


2. Eğer arsanız varsa ve bu arsayı kat karşılığı veya hasılat paylaşımı modeliyle müteahhitte verecekseniz yine Ekim’e kadar bu imzayı...