29 / 04 / 2024

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Meclis'e sunulan yargı paketi ile birlikte gayrimenkul satışlarının noterlikler aracılığıyla gerçekleştirilmesinin de önü açılıyor. 



Gayrimenkul alım ve satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri haricinde noterliklerde de gerçekleştirilebilecek. Noter ücreti gayrimenkulün değerine göre, 500 TL'den az ve 4 bin TL'den çok olamayacak. Gayrimenkul satış sözleşmesinin düzenlenmesi sebebiyle oluşan zarardan noterler de sorumlu olacak. Bu zararın devlet tarafından ödenmesi durumunda; devlet, sözleşmeyi düzenleyen notere rücu edecek ve notere karşı açılan davalar, tapu sicilinin yer aldığı yer mahkemesinde yapılacak. 

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis te!  

Meclis'e sunulan yargı paketiyle gayrimenkul satışlarının noterliklerden de gerçekleştirilebilmesine imkan sunulacak. Bugün Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülecek kanun teklifinde bulunan düzenleme kapsamında, noterler, taşınmaz satış başvurusu üzerine başvuru belgesi düzenleyecek, taşınmaz üzerindeki her türlü kısıtlamayı ve taşınmaz satışına ilişkin diğer kanunlardaki sınırlamaları göz önüne alacak. 

İşte yeni düzenlemeyle ilgili tüm detaylar...


Geri Dön