28 / 04 / 2024

Yapı Denetiminde Yeni Düzenleme: İhmal Eden Kuruluşlara 3 Aya Kadar İş Yasağı!

Yapı Denetiminde Yeni Düzenleme: İhmal Eden Kuruluşlara 3 Aya Kadar İş Yasağı!

Yapı denetiminde yeni düzenleme: İhmal eden kuruluşlar 3 ay boyunca yeni iş alamayacak. Çevre Bakanlığı tarafından getirilen sıkı tedbirlerle yapı denetiminde kalite ve güven artırılacak.



Yapı denetiminde yaşanan ihmaller, son yıllarda ülkemizde sık sık gündeme gelmekte ve birçok can kaybına yol açmaktadır. Bu nedenle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yapı denetim kuruluşlarına yönelik yeni bir düzenleme yayımladı.

Yeni düzenlemeye göre, yapı denetim kuruluşları işlerinde ihmale neden olan firmalar 3 aya kadar yeni iş alamayacaklar. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile yapı denetim kuruluşları görevlendirme sonrasındaki iş ve işlemlerde ihmale neden olduğunun belirlenmesi halinde, 60 veya 90 gün süreyle elektronik dağıtım sırasından çıkarılacak ve yeni iş yapamayacak.

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında yer alan yapılarda hangi yapı denetim kuruluşunun görev alacağı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından elektronik ortamda belirleniyor. Bu sayede, denetim sürecindeki hataların önüne geçilmesi amaçlanıyor.


Geri Dön