28 / 04 / 2024

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Ev, arsa gibi taşınmazların satış işlemleri artık Noter kanalıyla yapılacak ve çok daha hızlı tamamlanacak. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlıyor.



Gayrimenkul satış işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Buna göre ev, arsa, tarla, arazi gibi taşınmazların satışı artık noter kanalıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye Noterler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, uygulama 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlayacak. Satış işlemlerinin çok daha hızlı şekilde tamamlanmasını sağlayacak uygulama ile gayrimenkul almak ya da satmak isteyenler tapu devir işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirecek.

Bu yeni düzenlemenin hayata geçirileceği tarih olarak 1 Temmuz belirlenirken, uygulamanın emlak alım satım işlemlerinde meydana gelebilecek dolandırıcılıkları engelleyici olacağı ifade edildi.

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Yeni sisteme göre, eskiden tapu müdürlüklerinde yapıldığı gibi öncelikle randevu alınacak. Noterden istenen randevu tarihinin tespit edilmesinin ardından, alıcı ve satıcı birlikte noter dairesine giderek tapu işlemlerinin tamamlayacak. Noterde ev, arsa, dükkan, tarla gibi taşınmazların tümünün satış işlemleri gerçekleştirilebilecek.


Geri Dön