11 / 05 / 2024

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Ev, arsa gibi taşınmazların satış işlemleri artık Noter kanalıyla yapılacak ve çok daha hızlı tamamlanacak. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlıyor.



Türkiye Noterler Birliği Başkanı Emine Çağlayan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni düzenleme ile noterlik hizmetlerinin kapsamının genişletileceğini vurgulayarak, yeni sürecin önemli değişiklikler barındırdığını kaydetti.

DAHA GÜVENLİ HALE GELECEK

Gayrimenkul satış işlemlerinin artık noterler kanalıyla yapılacağını belirten Emine Çağlayan, böylece satış işlemlerinin hukuki güvenliğinin yükseldiğini, ayrıca noter kurumunun verdiği hizmet kapsamında da genişleme olduğunu belirtti.

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Emine Çağlayan, şöyle devam etti:

Bu hizmetin tüm meslektaşlarımızca başarılı bir biçimde sunulacağına inanıyoruz.  Gayrimenkulde satış sözleşmelerine yönelik bu yeni düzenleme ile noterlerin hizmet alanı genişletirken, satış süreçlerini çok daha güvenli hale getirme amacı güdüyor. Bu uygulama, hem satıcı hem de alıcı için daha güvenli bir süreç oluşturacak.  Bu tür gayrimenkul satışlarının noterler tarafından gerçekleştirilmesi, bu hizmetin daha fazla sayıda kullanıcı kitlesi tarafından erişilebilir olmasını mümkün kılacak. Satışların noterler üzereinden gerçekleşmesi ve noterlerin hukuki sorumluluk alması, satış boyunca önemli bir role sahip olacak. 1 Temmuz 2023 itibariyle geçerli olacak uygulamadan hem alıcı hem de satıcıların fayda sağlayacağı ve satış işlemlerinin çok daha güvenli hale geleceği kaydediliyor.

Asgari ücretliler nefesini tuttu Temmuz’u bekliyor! Yeni asgari ücret nasıl hesaplanacak?

Twitter’dan yeni uygulama! Artık çeviri özelliği yok!

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!


Geri Dön