29 / 04 / 2024

Twitter’dan yeni uygulama! Artık çeviri özelliği yok!

Twitter’dan yeni uygulama! Artık çeviri özelliği yok!

Sevilen sosyal medya platformu Twitter,  kullanıcıların başka ülkelerden atılan twitleri kendi diline tercüme etme olanağı veren çeviri özelliği kaldırıldı. Bu hizmetin “twitter blue” özelliği gibi paralı hale getirilip getirilmeyeceği ise merak ediliyor.



Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip Twitter’da yeni uygulamaların arkası kesilmiyor. Son olarak farklı dillerde konuşan kullanıcıların birbirlerinin attıkları twitleri anlayabilmelerini sağlayan çeviri özelliği kaldırıldı.

Bundan sonraki aşamada  oldukça yaygın kullanılan twit çeviri özelliğinin Türkiye’de “mavi tik” olarak da bilinen ve hesap sahibinin gerçek kişi olduğunun twitter tarafından onaylandığını belirten “twitter blue” özelliği gibii paralı hale dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği merak ediliyor.

 Twitter’dan yeni uygulama! Artık çeviri özelliği yok!

ÇEVİRİ ÖZELLİĞİNE PARA MI ÖDENECEK?

Dünyadaki hemen her ülkeden sayıları milyonları bulan kullanıcılarıyla beğenilen sosyal medya uygulaması  Twitter’da bir süredir kullanımda olan çeviri özelliği sayesinde farklı dillere sahip kullanıcılar, birbirlerinin twitlerini okuyabiliyordu.  Ancak yapılan değişiklikle birlikte bu özellik tüm kullanıcılara kapatıldı.

Peki Twitter çeviri özelliği neden kaldırıldı? Twitter çeviri ücretli mi olacak?


Geri Dön