23 / 12 / 2024

Gayrimenkul satışında vergi 2015

Gayrimenkul satışında vergi 2015

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Değer artış kazancı vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. İşte gayrimenkul satışında vergi 2015...

2024'ün ilk 6 ayında yabancıya gayrimenkul satışından 1 milyar 535 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım girişi bu senenin ilk 6 ayında 4,7 milyar dolar olarak kaydedildi. Bunun 1 milyar 535 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından geldi.

2024'ün ilk yedi ayında 1 milyon 490 bin 497 gayrimenkul satıldı! Tapudaki işlem sayısı 10 milyonu aştı!

Tapu dairelerinde yılın ilk 7 ayında 10 milyon 4 bin 948 işlem yapılırken, gayrimenkul satış sayısı 1 milyon 490 bin 497 olarak gerçekleşti.

Yabancılara gayrimenkul satışında vatandaşlık detayı incelenmeli: Bir gayrimenkulle 10 kişiye hak tanınabiliyor!

Aykırıcom Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, yabancıya gayrimenkul satışı karşılığında vatandaşlık verilmesi konusunun incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Mart ayında 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı!

Türkiye genelinde mart ayındaki gayrimenkul satış işlemleri şubat ayına göre yüzde 83 arttı. Mart ayında  toplam 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı.

Çeşme Vergi Dairesi 1.6 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 16056 Sokak'ta yer alan gayrimenkulü satıyor. Satışa sunulan gayrimenkulde tek katlı yapı yer alıyor. İşte fiyatı ve tüm merak edilen ayrıntılar...

Altındağ Belediyesi 2 adet gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ'da yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İşte detaylar...

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Söz konusu işlemlerden yaklaşık olarak 18,5 milyar liralık tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de 2022'nin ilk dört ayında yaklaşık 1 milyon gayrimenkul satıldı!

Türkiye'de senenin ilk dört ayında 995 bin 595 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirldi! Bu şekilde ise 10 milyar 475 milyon 887 bin lira tapu harcı geliri elde edildi.

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkul satışında vergi 2015 Haberi

Gayrimenkul satışında vergi 2015

Gayrimenkul satışında vergi 2015!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor.


Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazancın niteliği ve vergilendirilmesi hakkında, Gelir Vergisi Kanununda iki ayrı gelir türünde düzenlemeye yer verilmiştir. 


Bunlardan ilki "ticari kazanç", diğeri ise "diğer kazanç ve iratlar" hükümlerinde yer alan düzenlemedir. Ticari kazanç olmayan gelirlerin vergilendirme esasları şu şekilde karşımıza çıkıyor;


Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca, taşınmaz mal ve bazı hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. 


Söz konusu mal ve haklar, 01.01.2007 ve sonrasında elde edilmiş ise iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak değerlendirilecektir. 


Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi...