14 / 05 / 2024

gayrimenkul sektörü branşlaşmalı

gayrimenkul sektörü branşlaşmalı

ANN Gayrimenkul Kurucu ortaklarından Necati Akınoğlu, "Gayrimenkul sektörünün en önemli problemi branşlaşamama. Ayrıca son dönemde resmi olmayan emlak ve gayrimenkul firmaların sayısının artması" dedi.

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi!

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi! Yabancılar, konut satışlarında yaşanan artışla birlikte, son 9 yılda Türkiye ekonomisine 41,3 milyar dolarlık katkı sağlandı!

Kovid-19'la gayrimenkul sektöründe neler değişti?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü, satış ve kira fiyatları ve gelecekte sektörde yaşanabilecek değişikliklerle ilgili bir yazı kaleme aldı. 

COVID-19'la gayrimenkul sektörü dijitalleşti!

Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Danışmanı Sühran Aras, gayrimenkul sektöründeki bazı yeniliklere ilişkin konuştu. Aras, satış öncesi tanıtım-pazarlama faaliyetlerinde ve gayrimenkul alım satım işlemlerinde dijitalleşmenin ön planda olduğunu belirtti...

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 11'i gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29'luk artış kaydederek 430 milyar TL'ye ulaştı. Kredilerin yüzde 11'i gayrimenkul sektöründe kullandırıldı.

Gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürecek!

Yaşanan tüm zorlu sürece karşılık gayrimenkul sektöründe hareketliliğin süreceğini belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, alınan önlemler ve yapılan kampanyalarla 2018 yılı satışlarının önceki yıla yaklaşacağını söylüyor.

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi yüzde 79 arttı!

Gayrimenkul Sektörü 2017 Yılı 2. Çeyrek Güven Endeksi ve Fiyat Beklentileri açıklandı. Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri 2017 yılı 2. çeyrek döneminde yüzde 79 artışla 112.5 (İyimser) olarak ölçüldü.

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi 28,5 azaldı!

Gayrimenkul Sektörü 2017 Yılı 1. Çeyrek Güven Endeksi ve Fiyat Beklentileri açıklandı.Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri 2017 yılı 1. çeyrek döneminde yüzde 28,5 azalışla 62,7 (Kötümser) olarak ölçüldü.

Gayrimenkul sektöründe durgunluk fırsatı 6 ay sürecek!

2016'nın ilk 11 ayında geçen yıla göre yüzde 4.6 oranında büyüyen gayrimenkul sektörünü yeni yılda dövizdeki artış negatif etkiledi. Bu nedenle satışlarda ve fiyatlarda durgunluk yaşanıyor. Ancak ikinci yarıya doğru satışların ve fiyatların yeniden artması bekleniyor.

Türkiye gayrimenkul sektörüne güveniyor!

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2016 yılı 3. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 1,42 artışla 121,4 (Kısmen İyimser) olarak ölçülmüştür.

Karadereli Yalova'da 600 villalık projesiyle gayrimenkul sektörüne giriyor!

Karadereli Şirketler Grubu şimdi de gayrimenkul sektörüne adım atmaya hazırlanıyor. Şirket Yalova’da 600 villadan oluşan lüks bir site yapacak. Konut yatırımı İstanbul’la devam edecek.

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi yüzde 5,74 arttı!

Gayrimenkul sektörü 2016 yılı 2. çeyrek güven endeksi ve fiyat beklentileri açıklandı. Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2016 yılı 2. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 5,74 artışla 119,7 olarak ölçüldü.

Gayrimenkul sektörü 2016 yılı 1. çeyrek fiyat beklenti endeksi arttı!

Türkiye gayrimenkul sektörü fiyat beklenti endeksi değeri, 2016 yılı 1. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre %6,85 artışla 137,8 olarak ölçülmüştür.

Gayrimenkul sektörü 2016’da yüzde 12 büyüyecek!

Bu yılı seçimlerle geçiren gayrimenkul sektörü yeni yıla odaklandı. Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, 2016’da sektörün yüzde 12 büyüyeceğini söyledi.

gayrimenkul sektörü branşlaşmalı Haberi

gayrimenkul sektörü branşlaşmalı

Türkiye'nin inşaat sektörü konusunda gelişmiş şehirlerinden olan Bursa, gayrimenkul yatırımcılarının da iştahını kabartmaya devam ediyor. Doğru gayrimenkul yatırımı yapabilmek için öngörüsü olan, güvenilir firmalarla çalışmak gerekiyor. ANN Gayrimenkul Kurucu ortaklarından Necati Akınoğlu, gayrimenkul sektöründe en önemli unsurun kaliteli, güvenilir, alanında bilgi birikimi olan firmalar ya da şahıslarla çalışmak olduğunu söyledi. Akınoğlu, "Gayrimenkul sektörünün en önemli problemi branşlaşamama. Ayrıca son dönemde resmi olmayan emlak ve gayrimenkul firmaların sayısının artması. Bu yüzden gayrimenkul yatırımı yaparken firmaların iyice araştırılması gerekiyor" dedi. 


SEKTÖRÜN KRİTERLERİ 

Gayrimenkulün, ön araştırmasının iyi yapılması gereken bir sektör olduğunu ifade eden Akınoğlu, "Öncelikle hakim olduğunuz alanların, arsaların geçmiş, bugün ve geleceğine yönelik bilgi sahibi olmalısınız. Siz sağlıklı kaynaklara ulaştığınız takdirde müşterilerinizi de doğru yönlendirirsiniz. Bu detaycılığımız ile rakiplerimizden farklı bir hizmet...