29 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü branşlaşmalı!

Gayrimenkul sektörü branşlaşmalı!

ANN Gayrimenkul Kurucu ortaklarından Necati Akınoğlu, "Gayrimenkul sektörünün en önemli problemi branşlaşamama. Ayrıca son dönemde resmi olmayan emlak ve gayrimenkul firmaların sayısının artması" dedi.



Türkiye'nin inşaat sektörü konusunda gelişmiş şehirlerinden olan Bursa, gayrimenkul yatırımcılarının da iştahını kabartmaya devam ediyor. Doğru gayrimenkul yatırımı yapabilmek için öngörüsü olan, güvenilir firmalarla çalışmak gerekiyor. ANN Gayrimenkul Kurucu ortaklarından Necati Akınoğlu, gayrimenkul sektöründe en önemli unsurun kaliteli, güvenilir, alanında bilgi birikimi olan firmalar ya da şahıslarla çalışmak olduğunu söyledi. Akınoğlu, "Gayrimenkul sektörünün en önemli problemi branşlaşamama. Ayrıca son dönemde resmi olmayan emlak ve gayrimenkul firmaların sayısının artması. Bu yüzden gayrimenkul yatırımı yaparken firmaların iyice araştırılması gerekiyor" dedi. 


SEKTÖRÜN KRİTERLERİ 

Gayrimenkulün, ön araştırmasının iyi yapılması gereken bir sektör olduğunu ifade eden Akınoğlu, "Öncelikle hakim olduğunuz alanların, arsaların geçmiş, bugün ve geleceğine yönelik bilgi sahibi olmalısınız. Siz sağlıklı kaynaklara ulaştığınız takdirde müşterilerinizi de doğru yönlendirirsiniz. Bu detaycılığımız ile rakiplerimizden farklı bir hizmet sunduğumuza inanıyoruz. Aksi takdirde 'al-sata dayalı bir alışveriş olur" diye konuştu. Gayrimenkul sektörünün kriterlerini sıralayan Akınoğlu şunları kaydetti: "Birinci kriter ileriyi görmek. Ancak bu sayede çok iş yapar ve gelecekte varlığını devam ettiren bir firma olursunuz, ikinci kriter, arz talep dengesini doğru parametreler üzerinden değerlendirmek. Alıcının ve satıcının beklentilerini karşıladığınız noktada doğru bir ticaret yapıyorsunuz demektir. Üçüncü kriter ise müşterinin kar etmesini sağlamak. Bunu sağladığınız anda siz de kar etmeye başlarsınız. Gayrı resmi çalışan gayrimenkulciilerin sektörü olumsuz etkilediğini anlatan Akınoğlu. "Üzücü olan bu süre zarfında yaşanan zaman ve para kayıplarının çok olması. Zamanla bu kişilerin sektörden ayıklanacağına inanıyorum" dedi. 


KENSEL DÖNÜŞÜM VE TOKİ'LER 

Kentsel dönüşüm ve TOKİ'nin emlakçılık üzerindeki etkilerine değinen Akınoğlu "Bunlar emlak sektöründen önce inşaat sektörüne katkısı olan projeler. Kentsel dönüşüm şehir planlaması ve sağlıklı konutlar açısından çok anlam ifade ediyor. Fakat TOKİ'lerde, kentsel dönüşüm projeleri de piyasaların art ve talepleri iyi değerlendirilerek yapılmalı. Aksi takdirde piyasaların kriz tahminlerini haklı çıkartır durumlarla karşı karşıya kalırız" uyarısında bulundu. 


Posta Bursa


Geri Dön