29 / 04 / 2024

gayrimenkul sektörü fiyatları

gayrimenkul sektörü fiyatları

Borsada metrekare satışı gayrimenkulü uçuracak. Konut veya ticari ünitelerin metrekareleri artık borsada alınıp satılabilecek....

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Gayrimenkul sektörü 2022'de hareketlenecek!

Türkiye genelinde ev fiyatları gittikçe artıyor.2022 senesinde konut kredilerinin düşüp dövizin artması gayrimenkul sektörünü büyük ölçüde etkileyecek.

Gayrimenkul sektörünün 2. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 2. Çeyrek Raporu'na göre ev fiyatları 2021'in ilk çeyreğinde en yüksek seviyelerini gördü. 

Kovid-19'la gayrimenkul sektöründe neler değişti?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü, satış ve kira fiyatları ve gelecekte sektörde yaşanabilecek değişikliklerle ilgili bir yazı kaleme aldı. 

Ukrayna'da yapı malzemelerindeki artış gayrimenkul sektörünü etkileyecek!

Ukrayna'da yakın zaman içerisinde metal fiyatlarının yüzde 5-7 oranında artması bekleniyor. Bu oranın artmasıyla gayrimenkul sektörünün etkileneceği öngörülüyor. 

Gayrimenkul sektörü için pandemi tavsiyeleri!

Kovid-19 süreci boyunca gayrimenkul sektöründe fiyatlar dışında bir değişiklik yaşanmadı. Peki satışlar Kovid-19'dan nasıl etkilendi? Pandemi sürecinde gayrimenkul sektöründe neler yapılmalı?

Gayrimenkul sektörü 2021’i nasıl geçirecek?

Lüks Konut Uzmanı ve Coldwell Banker Baras Ofisi Broker’ı Sühran Aras yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektörünün 2021’i durağan geçireceğini, fiyatlar düşmeyeceğini söyledi.

Koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkileri!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkilerine ilişkin konuştu. Yazıcı, önümüzdeki dönemde gayrimenkuldeki arz talep dengesinin bozulacağını kaydetti ve konut fiyatlarında değişiklikler yaşanacağını belirtti...

Gayrimenkul sektörü Eylül'de canlanacak!

Gayrimenkul sektörü öncüleri, sektörün yeniden canlanacağını belirtti. Temsilciler, Eylül ayı itibariyle konut fiyatlarında artış yaşanacağını belirtti.

Gayrimenkul sektörüne 'Laleli hatası' uyarısı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Yabancılara satışta birçok projede farklı liste ve fiyatlar uygulanıyor. Eğer sektörde bu konuda düzenlemeler acil olarak yapılmaz ise yabancılar pazardan uzaklaşacaklar. Korkumuz gayrimenkul sektörünün Laleli hatasına düşmesi” dedi.

Gayrimenkul sektöründe durgunluk fırsatı 6 ay sürecek!

2016'nın ilk 11 ayında geçen yıla göre yüzde 4.6 oranında büyüyen gayrimenkul sektörünü yeni yılda dövizdeki artış negatif etkiledi. Bu nedenle satışlarda ve fiyatlarda durgunluk yaşanıyor. Ancak ikinci yarıya doğru satışların ve fiyatların yeniden artması bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründe faizler düşecek, fiyatlar artacak!

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi Sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında konut faizlerinin düşmesini ve gayrimenkul sektörünün hareketleneceğini anlattı. İşte o yazı...

gayrimenkul sektörü fiyatları Haberi

gayrimenkul sektörü fiyatları

Borsada metrekare satışı gayrimenkulü uçuracak. Konut veya ticari ünitelerin metrekareleri artık borsada alınıp satılabilecek. SPK konu ile ilgili şartları belirledi. Uzmanlar düzenlemenin gayrimenkule yabancı girişlerini hızlandıracağını dile getirdi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gayrimenkul sertifikası ihraana yönelik esaslar ve kuralları belirledi. Buna göre ihraca çıkacak inşaat firmaları ihraca konu olan projenin yüzde 50'sini ihraç edebilecek. Gayrimenkul sertifikaları yurtdışında veya yurt içinde halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcıya satış suretiyle ihraç edilebilecek. Ancak halka arz edilerek gerçekleştirilecek ihraçlarda, banka garantörlüğü aranacak. 


Banka bloke edecek Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi düzenlenmesi halinde gayrimenkul Cezalar ağır Emlak fiyatlarını yukarı çeker Yurtdışı piyasalarda benzer uygun yatırım amaların sık yapıldığını çekecek. Bunun lar İnşaat Yönetim Kurulu Başkan V' P Ronu gayrimenkullerın Serdar İnan, gayrimenkul...