14 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörü profesyonelleşme

Gayrimenkul sektörü profesyonelleşme

Gayrimenkul sektörü her geçen gün profesyonelleşmeye başladı. Artık sadece gayrimenkul işi yapmak yetmiyor, kendi içinde de branşlaşmaya başladı. Bunlardan biri de ’Ticari Gayrimenkul’

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Gayrimenkul sektöründe online teknoloji dönemi!

Koronavirüs salgını ile beraber gayrimenkul sektöründe dijitalleşme hız kazanmaya başladı.  Son zamanlarda alıcıların yüzde 89'u kiralama ve satın almalarını online gerçekleştiriyor. 

Kovid-19 salgınından sonra gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Türkiye'deki gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını buluşturan, kamu ve özel sektör iş birliğiyle sektörü daha ileriye götürmeye, küresel ekonomiye, dijital dönüşüme, gayrimenkulde sosyal etki ve şehirlere değinilen RE360 Gayrimenkul Buluşması, dün MIPIM Stratejik partnerliğiyle düzenlendi.

Gayrimenkul sektöründen ekonomiye 0.22 puanlık katkı!

Türkiye ekonomisi 2020 yılının ilk 3 ayında yüzde 4,5 büyüdü. Verilere göre, gayrimenkul sektöründe yüzde 2,4’lük büyüme kaydedildi. Sektörün ekonomiye katkısı ise 0.22 puan oldu.

Gayrimenkul sektöründe teknoloji trendi!

Gayrimenkul sektörü koronavirüs salgını sürecinde teknolojik gelişmelere ayak uydurarak, dijitalleşme sürecine girdi.

Nail Olpak: Faizlerdeki iyileşme gayrimenkul sektörünü olumlu etkileyecek!

DEİK Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada "Faizlerdeki yükselmenin bütün sektörlerle birlikte gayrimenkul sektöründe de yansımalarını geçtiğimiz yıl negatif olarak gördük. Faizlerdeki hızlı iyileşme ile sektör üzerinde çok daha olumlu kalıcı etkilerin olacağına inananlardan biriyim" dedi.

İzmir gayrimenkul sektöründe hızla büyüyor!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in gayrimenkul sektöründe öncü bir hale geldiğinin altını çizdi. Global Metro 2014 raporu sonuçlarına göre, İzmir hızla büyüme gösteren kentler arasında ikinci sırada yer alıyor...

Gayrimenkul sektörü yeni evreye girdi!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, ekonomik göstergelerin iyiye gitmesi ve faiz indirimleri sayesinde gayrimenkul sektörünün iyileşme evresine girdiğini belirterek, "Gayrimenkulde başlayan hareketliliğin ilerleyen günlerde artacağını düşünüyoruz." dedi.

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri!

GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini üçer aylık dönemler halinde irdeleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 4. Çeyrek Raporu’nu yayınladı...

Gayrimenkul sektörünü canlandırmak için çözüm önerileri!

Gayrimenkul sektörünün 2018’de yüzde 2.3 oranında büyüme kaydettiğini ve umut verici bir tablo ortaya koyduğunu söyleyen GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, sektörü canlandırmak için çözüm önerilerini sıraladı.

Gayrimenkul sektöründe eğilim büyüme yolunda!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini üçer aylık dönemler halinde irdelediği, ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2017-2. Çeyrek Raporu’nu yayınladı.

Yiğitoğlu Grup gayrimenkul sektöründe!

Yiğitoğlu Grup, 60 yıllık tecrübesini gayrimenkul sektörüne taşıyor. Yiğitoğlu Grup, ilk projesini Çeşme Dalyan’da hayata geçiriyor.

Gayrimenkul sektörü 2016'da yüzde 5 büyüme gösterdi!

Ülkemizdeki demografik değişimler (nüfus artışı, göç) ve konutun yatırım aracı olarak görülmesi gayrimenkul sektörüne olan talebi canlı tutuyor.

Gayrimenkul sektörü profesyonelleşme Haberi

Gayrimenkul sektörü profesyonelleşme

Son dönemde emlak sektörünün içinde uzmanlaşma ön plana çıkmaya başladı. ‘Ticari Gayrimenkul’ adı altında branşlaşmaya başlanan sektör, gayrimenkul piyasasında büyük paraları yönetmeye başladı. Ciddi yatırımcısı olan, ticari gayrimenkulleri işin ehline bırakılmaya başladı. Artık sadece emlakçıyım demek yetmiyor. Kendi içinde de uzmanlaşan gayrimenkul danışmanları, haklı olarak diğerlerinde ayrılmaya başladılar bile.

SAYILARI ARTIYOR

İş yeri almak ve onu kiraya vermek her zaman sorun olmuştur. Milyon TL’den tutun, küçük ofisler bile yatırım araçlarıdır. İlimizde bu konuda geçmişten gelen amatör çalışmalar her zaman vardı ama son günlerde nasıl bir iş yerine yatırım yapabiliriz? sorusu artı işin uzmanlarına sorulmaya başlandı. Uzman kişiler, bu soruların cevaplarını çok daha rahat yatırımcısına verebiliyor. Bu uzman kişilerin sayısı şimdilik az sayıda olmasına karşın, her geçen gün daha da artmakta olduğunu...