04 / 05 / 2024

gayrimenkul sektörü tanıtım 2018

gayrimenkul sektörü tanıtım 2018

Konut alan yabancılara vatandaşlık bedelinin 250 bin dolara indirildi. Harekete geçen konut üreticileri, gurbetçilerin yaşadağı ülkelerinde ve körfez bölgelerinde roadshow’a hazırlanıyor.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Gayrimenkul sektöründe alım satımlar hareketlendi!

Redstone'un basın toplantısında açıklamalarda bulunan Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, gayrimenkul sektörüyle ilgili de konuştu. Evrim Kırmızıtaş Başaran, şu an gayrimenkul sektöründe fırsatların olduğu bir dönemde bulunduğumuzu belirtti.

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

Internatıonal Realtors Group, Propertyınvest Usa Şirketi Başkanı Cengiz Bayırlı ABD'de gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcılarının ilgisinin arttığını dile getirdi. 

Gayrimenkul sektörü baştan yenilendi!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektöründe 2020 yılında yaşanan değişimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için güvenli liman!

Ekim ayında uluslararası yatırımcıya konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 23 artarak 5 bin 331 oldu. Gayrimenkul satışındaki ivmenin sektör adına umut verdiğini dile getiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı (GİGDER) Ömer Faruk Akbal, Türkiye’nin gayrimenkul ihracatın

Gayrimenkulde sanal tanıtım dönemi!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için atağa geçti. Sektörde sanal fuarlara hız verilecek. 2020’nin sonunda ise tanıtım turları yapılacak. Ürdün, Katar, Kuveyt, Çin, Pakistan, Hindistan, İngiltere, İsveç, Norveç ve Fransa öncelikli olacak.

COVID-19'la gayrimenkul sektörü dijitalleşti!

Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Danışmanı Sühran Aras, gayrimenkul sektöründeki bazı yeniliklere ilişkin konuştu. Aras, satış öncesi tanıtım-pazarlama faaliyetlerinde ve gayrimenkul alım satım işlemlerinde dijitalleşmenin ön planda olduğunu belirtti...

Gayrimenkul sektöründe proje tanıtımları online satış ofislerinden yapılacak!

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, gelişen şartlarda gayrimenkul sektöründe proje tanıtımlarının online satış ofislerinden yapılacağını ifade etti...

gayrimenkul sektörü tanıtım 2018 Haberi

gayrimenkul sektörü tanıtım 2018

Ekonomik dalganma ve kur farkı nedeniyle duraklama dönemine giren gayrimenkul sektörü, yabancıya satışla ayağa kalktı. Yabancıya konut satışı bu yıl itibariyle rekor kırarken, sektör temsilcileri harekete geçti. Konut üreticileri, gurbetçilerin yoğun olduğu ülkeler ile Körfez ülkelerinde tanıtım çalışmalarına başlayacak.

Sektör temsilcileri kolları sıvadı

Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, 19 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yabancıya vatandaşlıkta bedelinin 250 bin dolara düşürülmesi Türkiye’den ev alacak bir yabancı için büyük avantaj sağladı. Konut üreticileri ise bu durumu fırsata çevirmek için kolları sıvadı. 

Bakan Kurum'dan destek

Konut üreticileri Avrupa’da gurbetçilerin yoğun olduğu ülkeler ve Körfez ülkeleri ile Irak, İran gibi yoğun satışın yapıldığı ülkelere yönelik tanıtım çalışmaları yapacak. Hedef ülkelerde yayın yapan televizyon ve gazetelerde çalışmaların yayımlanması planlanıyor. Sektör, kamu kurumlarının da desteğini alabilirse yabancı...