04 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörü teknoloji

Gayrimenkul sektörü teknoloji

Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz yaptığı açıklamada gayrimenkul 4.0 ile beraber son zamanlarda sık sık gündeme gelen sektöre nesnelerin interneti, yapay zeka gibi bileşenlerin daha da hakim olacağını söyledi.

Gayrimenkul sektörünün teknolojiyle entegre hale gelmeli!

Zingatcom CTO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Erkek yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektörünün teknolojiyle entegre hale gelmesi gerektiğine dikkati çekerek "Emlak portalları teknolojiye yatırım yaparak ezber bozmak zorunda" dedi.

Gayrimenkul sektöründe online teknoloji dönemi!

Koronavirüs salgını ile beraber gayrimenkul sektöründe dijitalleşme hız kazanmaya başladı.  Son zamanlarda alıcıların yüzde 89'u kiralama ve satın almalarını online gerçekleştiriyor. 

Gayrimenkul sektöründe teknoloji trendi!

Gayrimenkul sektörü koronavirüs salgını sürecinde teknolojik gelişmelere ayak uydurarak, dijitalleşme sürecine girdi.

Gayrimenkul sektörü teknoloji ile dönüşecek!

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, gayrimenkul sektörünün Türkiye’de her zaman lokomotif sektörlerden biri olduğuna vurgu yaparak, "Sektör, teknoloji ile dönüşeceği için biz de buna katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu...

Gayrimenkul sektöründe veri analitiği çözümü: Endeksa!

Gayrimenkul sektörünün teknoloji ve veri odaklı gelişimine katkı sağlayan endeksa.com, sektöre yenilikçi ve benzersiz hizmetler sunuyor.

Teknolojinin gayrimenkul sektörüne en önemli 6 etki alanı nedir?

Teknoloji iş dünyası ve endüstrinin her alanında değişim için katalizör olmayı sürdürüyor. Teknolojinin gayrimenkul sektöründe iş ve iç süreçlerini doğrudan etkileyen alanlarını 6 şekilde özetleyebiliriz.

Gayrimenkul sektörü Sign Of The City Awards 2015’de buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet öncülüğünde gerçekleşen Sign of the City Awards (SOTCA)gayrimenkul yarışması için hazırlıklar başladı. Başvuruların 15 Haziran’da başlayacağı yarışma için jüri ilk kez bir araya geldi.

Gayrimenkul sektörü seçim sonrası canlanacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, emlak ve gayrimenkul sektörün de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından çok daha güçlü bir canlanma yaşanacağını bildirdi.

Gayrimenkul sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından gayrimenkul sektöründe çok daha güçlü bir hareket öngörüyor.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Gayrimenkul sektörü teknoloji Haberi

Gayrimenkul sektörü teknoloji

Sanayi sektöründeki tüm yapı taşlarını değiştiren Endüstri 4.0 devriminde olduğu gibi, teknoloji son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörünü de dönüştürüyor. 

1980’li yıllarda başlayan ve Proptech şeklinde isimlendirilen teknoloji devriminde 2018'den itibaren yeni bir aşamaya girildiğini kaydeden Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz yaptığı açıklamada gayrimenkulün alışveriş, işletim ve kullanımında teknolojinin hakimiyetinin hissedilmeye başlandığını dile getirdi. 

Hüseyin Oflaz konuyla ilgili olarak “Artık geniş veri tabanları, güçlü veri analitiği, teknoloji ve internetin kolaylığı sayesinde plancılar olarak bizler kentlerin 35 yıl sonrasını öngörebiliyoruz” şeklinde konuştu.

“Artık pazarlamadan inşaata her aşamada teknoloji mevcut”

Yaptığı açıklamada pazarlamadan inşaata kadar her aşamada teknolojinin olduğunu dile getiren  Hüseyin Oflaz, sektördeki teknoloji devriminin aşamalarını şöyle anlattı:

“Kişisel bilgisiyarlar ve elektronik tabloların ortaya çıkmasıyla başlayan süreç, 1990’larda internet ve e-postayla hızlandı.2008...