03 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörü yeşil dönüşüm

Gayrimenkul sektörü yeşil dönüşüm

9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde konuşan Mehmet Kalyoncu, yeşil dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Gayrimenkul sektöründe maliyetler yüzde 900 arttı!

Günümüzde artık birçok sektörde 100 TL'lik ciro yaratmak için ortaya çıkan giderde sınırlar gittikçe zorlandı. Örneğin, gayrimenkul sektöründe bundan sadece 2 sene önce 100 TL'lik gelir için 7 TL gider oluşurken, bu sayı 2021'de 70 TL'ye yükseldi.

Gayrimenkul sektörü 2022'ye iyimser bakıyor!

Zorlu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü 2022'yi hareketli geçirmeye hazırlanıyor. Sektör temsilcileri yeni yıldan oldukça umutlu.

Gayrimenkul sektöründe yeşil dönüşüm başlıyor!

İklim değişikliği sebebiyle ortaya çıkan karbon salınımı gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. İlerleyen süreçte hayata geçirilecek projeler için çalışmalar başlıyor.

Gayrimenkul sektöründe karbon emisyonları azaltılacak!

Gayrimenkul sektörünün karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olduğunu anımsatan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç sektörde iş yapış şekillerinin değişmesi gerektiğini dile getirdi. 

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk!

Ekonomiye ve turizme ilişkin yeni düzenlemeler içeren kanun teklifleri TBMM'ye sunuldu. Yeni düzenleme ile gayrimenkul sektöründe birçok değişiklik yapılacak.

İnşaat ve gayrimenkul sektörü 2020'yi nasıl tamamladı?

‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020 4. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapordaki verilere göre, 2020'de toplam 1 milyon 499 bin 316 konut satıldı. 2020 Aralık sonunda konut kredisi hacmi de 278.3 milyar TL'ye ulaştı.

Korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkileri!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkilerini anlattı. Gürlek, ''Ankara’da, hali hazırda müşteri bekleyen çok sayıda sıfır ve ikinci el konutlar değil alıcı, bakmak isteyen bile bulunamıyor'' diye konuştu.

Murat Goldştayn: Gayrimenkul sektörü 2020'ye iyi başladı!

Türkiye'de de gayrimenkul danışmanlığı işinin gelişiminde önemli rol oynayan RE/MAX,  büyümesine 2020 yılında da devam edecek. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, 2020 yılının gayrimenkul sektörüne iyi başladığını, bu yıl yüzde 30 büyümeyi hedeflediklerini belirtti...

Gayrimenkul sektörü 2020’ye rekorla başladı!

Geçtiğimiz yılı 1 milyon 349 bin konut satışıyla kapatan gayrimenkul sektörü 2020 yılına rekorla başladı. Türkiye'de konut satışları ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55.8 yükselerek 113 bin 615 olarak açıklandı.

Gayrimenkul sektörü 2020'ye umutlu giriyor!

Gayrimenkul sektörü, durgun geçen 1.5 yılın ardından faiz indirimi hamlesiyle yeniden yükselişe geçiyor. Sektör, 2020’de 50 bini yabancıya olmak üzere 1.2 milyon satış hedefliyor

GYODER Çözüm Platformu ticari gayrimenkul sektörünü mercek altına aldı!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, "Gayrimenkul sektöründe standartları artırırsak bir daha ki döngüye daha kuvvetli gireriz" dedi...

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 11'i gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29'luk artış kaydederek 430 milyar TL'ye ulaştı. Kredilerin yüzde 11'i gayrimenkul sektöründe kullandırıldı.

Gayrimenkul sektörü yeşil dönüşüm Haberi

Gayrimenkul sektörü yeşil dönüşüm

Gayrimenkul sektörünün Türkiye'deki en büyük kuruluşları ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen 9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde, sektöre yönelik birçok sorun ve çözüm önerisi ile beraber teknolojinin kullanımı ve çevresel sürdürülebilirlik konuları ele alındı. Milliyet'te yer alan habere göre; Paris İklim Anlaşması çerçevesinde tüm dünyanın iklim değişikliği kriziyle mücadelesinin ön plana çıktığı bu süreçte gayrimenkul sektöründe de en önemli konu başlıklardan birini çevreci ve yeşil konut projeleri oluşturuyor.

Zirvenin açılışında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) Başkanı Yaşar Bahçeci gibi isimler konuştu. İkinci oturumda ise gayrimenkul sektöründe çevreci sürdürülebilirlik ve projelere yansımasının önemi konusu tartışıldı. 

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur,...