25 / 07 / 2024

Gayrimenkul sertifikalarına ilişkin genel esaslar

Gayrimenkul sertifikalarına ilişkin genel esaslar

Gayrimenkul sertifikaları, bir gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlere ilişkin belirli bir alan birimini temsilen aşağıdaki esaslar çerçevesinde ihraç edilebiliyor. İşte diğer gayrimenkul sertifikaları esasları...

Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatlarına ilişkin flaş açıklama! 

Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklama yapıldı. Fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

4 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! 'Öğrenci affı'na ilişkin usul ve esaslar belirlendi! İşte detaylar…

TBMM'de kabul edilen ve 4 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affına ilişkin usul ve esaslar neler? Ayrıntılar haberimizde...

Peker GYO'dan Çamlıca arsasına ilişkin açıklama!

Peker GYO'nun Çamlıca arsasıyla ilgili parsel tevhidine ve 11 milyon 748 bin 240 TL'ye ilave arsa alımına ilişkin işlemler tamamlandı. 

Kiler GYO'dan bedelli sermaye artırımı davasına ilişkin açıklama!

Kiler GYO bedelli sermaye artırımına ilişkin Yönetim Kurulu Kararı aleyhine İstanbul 19'uncu Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde açılan davayı takip etme kararı aldı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin bütçe tartışmalarına ilişkin açıklamasında "‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor" diye konuştu. İmamoğlu, "10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'na ilişkin iddianame hazırlandı!

İzmir'de, geçtiğimiz sene yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na ilişkin hazırlanan iddianamede apartmanın projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik yanlışları sebebiyle yıkıldığı belirtildi.

Aydın Ayaydın'dan çimento zamlarına ilişkin açıklama!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde inşaat sektöründe yaşanan zam fırtınasını ve Rekabet Kurumu'nun kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın çimento zamlarına ilişkin değerlendirmesini kaleme aldı. İşte Rahmi Turan'ın o yazısı...

Fedai Çakmaklı'dan parti binalarının kiralarına ilişkin açıklama!

İYİ Parti Şanlıurfa il başkanı Fedai Çakmaklı, AKP il ve ilçe binalarına ilişkin dikkat çeken bir iddia açıkladı.

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Ali Kurt'tan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsasına ilişkin açıklama!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsasına ilişkin konuştu.

Akfen GYO'nun sermaye artırımına ilişkin izahnamesi yayınlandı!

Akfen GYO tarafından çıkarılmış sermayesinin 555 milyon 353 bin 668 Türk Lirası bedelli artırılarak 900 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin hazırlanan izahname yayınlandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa satışına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ın önceki yönetim sırasında gerçekleştirilen bir arsa satışına ilişkin konuştu.

Gayrimenkul sertifikalarına ilişkin genel esaslar Haberi

Gayrimenkul sertifikalarına ilişkin genel esaslar

Gayrimenkul sertifikalarına ilişkin genel esaslar nelerdir?

İhraççıların inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç ettikleri, gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlerin belirli bir alan birimini temsil eden nominal değeri eşit menkul kıymet, gayrimenkul sertifikası olarak tanımlanıyor.


Gayrimenkul sertifikaları, bir gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlere ilişkin belirli bir alan birimini temsilen aşağıdaki esaslar çerçevesinde ihraç edilebilir.


Gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini temsilen gerçekleştirilen ihraçlarda, her bir bağımsız bölüme karşılık gelen gayrimenkul sertifikası adedinin ihraç öncesinde belirlenmesi zorunludur.


Gayrimenkul projesinin bağımsız bölümlerine ilişkin belirli bir alan birimini temsilen gerçekleştirilecek ihraçlarda ise, ihraççı tarafından asli edimin yerine getirilmesi sırasında aynı alan birimine sahip bağımsız bölümler arasında blok, kat, cephe ve malzeme farklılıkları gibi nedenlerle şerefiye talep edilebilir....