27 / 04 / 2024

Gayrimenkul Sertifikası ihracı

Gayrimenkul Sertifikası ihracı

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Gayrimenkul sertifikasında fiyat düşüşünün nedeni belli oldu!

Park Mavera 3 projesinde uygulanan gayrimenkul sertifikasında fiyat düşüşünün nedeni belli oldu. Gayrimenkul sertifikasında fiyatın Sivaslı yatırımcının verdiği emir nedeniyle 39.3 liraya indiği iddia edildi.

İhraçcı nedir?

Gayrimenkul sertifikası ihracı,gayrimenkul sertifikalarının ihraççılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışı oluyor. Peki, ihraçcı nedir?

Gayrimenkul sertifikası ihracına yönelik esaslar belirlendi!

Gayrimenkul satışlarını önemli ölçüde etkileyebilecek ve yerli ve yabancı yatırımcı açısından borsa, altın, döviz gibi işlem görebilecek olan gayrimenkul sertifikası ihracına yönelik esaslar belirlendi...

Gayrimenkul sertifikası tebliği çıktı!

05.07.2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan tebliğ ile Gayrimenkul Sertifikası ihracına yönelik esaslar ve kurallar belirlenmiş oldu...

Kira sertifikası ihracına konu taşınmazlarda yeniden değerleme yapılamayacak!

Sat-kirala-geri al işlemine veya kira sertifikası ihracına tabi olan gayrimenkul ve iktisadi kıymetler için değerleme işlemi gerçekleştirilemeyecek.

Halk Varlık Kiralama'dan 2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama'nın Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olacağı yapıda, tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 2 milyar TL tutarına kadar kira sertifikası ihracı kararlaştırıldı. 

Nurol Varlık Kiralama'dan 100 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Nurol Varlık Kiralama tarafından TRDNVKAA2013 ISIN kodlu, 176 gün vadeli, 100 milyon TL tutarında kira sertifikası ihracı gerçekleşti. 

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama, TRDZKVK92025 ISIN kodlu, 500 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı. 

Halk Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama tarafından Pasha Yatırım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olacağı yapıda, 200 milyon TL tutarına kadar kira sertifikası ihracı kararlaştırıldı.

TSKB'den Türkiye'nin ilk sürdürülebilir kira sertifikası ihracı!

 Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB), Türkiye'de doğalgaz dağıtım ve gıda sektöründeki ilk kira sertifikası (sukuk) ihraçlarından sonra Türkiye'nin ilk sürdürülebilir kira sertifikası ihracını da gerçekleştirdi.

TF Varlık Kiralama'nın 225 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

TF Varlık Kiralama'nın tarafından, 179 gün vadeli 150 milyon Türk Lirası tutarlı, fazla talep gelmesi durumunda ek satış ile halka arz tutarı 225 milyon Türk Lirası tutarına kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracına ilişkin başvuru onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama 50 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama, 87 gün vadeli 50 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı. 

TF Varlık Kiralama 225 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama tarafından, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 225 milyon Türk Lirası tutarına kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna sunulan "İzahnamenin Özet Kısmı"  yayınlandı. 

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'dan 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın TRDZKVK82026 ISIN kodlu, 96 gün vadeli 300 milyon TL kira sertifikası ihracı gerçekleşti.

Halk Varlık Kiralama'nın 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Halk Varlık Kiralama, yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle ihraç edilecek, 150 milyon TL ihraç tavanı kapsamında, Pashabank'ın fon kullanıcısı olduğu kira sertifikası ihracı onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'nın 325 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın 81 gün vadeli, 325 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı ve yapılan başvuru Sermaye Piyasası Kurulu tarafindan onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın 83 gün vadeli, 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı ve yapılan başvuru Sermaye Piyasası Kurulu tarafindan onaylandı.

Gayrimenkul Sertifikası ihracı Haberi

Gayrimenkul Sertifikası ihracı

Değişken gayrimenkul fiyatları ya da kredi faiz artışlarından etkilenmeden, tüketicilerin gayrimenkul sahibi olabilmeleri için fırsat oluşturulan ilk kez üç yıl önce uygulamaya alınan Gayrimenkul Sertifikası sistemi; ihraçcılarına sermaye piyasası aracılığıyla finansman seçeneği sunan bir imkan ve aynı zamanda tasarruflarını sermaye piyasasında değerlendirmek isteyen yatırımcılar için de alternatif bir ürün niteliğine sahip yeni bir finansal yatırım aracı olarak gösteriliyor.

Bloomberg HT'den Burak Karagöz'ün haberine göre; uygulamanın başladığı zamandan beri gelinen üç senenin sonunda, ilk kez hayata geçirilen bu modelin sektöre olan katkılarını kaydeden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul finansmanı araçları içinde ihraçcı ve yatırımcı için önemli bir araç ve uzun yıllar sonra Park Mavera 3 konut projesi için yapılan ihraç ile tekrar gündeme geldiğini söyleyerek; “Park Mavera...