07 / 05 / 2024

gayrimenkul sertifikası ilk ihraç ne zaman

gayrimenkul sertifikası ilk ihraç ne zaman

Gayrimenkul sertifikalarında ilk ihraç 2017’de. TOKİ’nin Kayabaşı projesinde başlaması beklenen sistemle, vatandaş metrekare metrekare ev alabilecek.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

İhlas Gayrimenkul'den ilk yarıda 219.3 milyon TL'lik satış!

İhlas Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında 219 milyon 367 bin 695 TL'lik yurt içi satış gerçekleştirdi. Şirketin brüt satış karı 26 milyon 215 bin 457 TL oldu.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'den ilk yarıda 3.6 milyon TL'lik satış!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün gelir tablosunda yer alan bilgilere göre, 30 Haziran döneminde şirketin brüt satış rakamı 3 milyon 638 bin 900,98 TL oldu. 

Edip Gayrimenkul'den ilk 6 ayda 2.1 milyon TL'lik satış!

Edip Gayrimenkul'ün yayınladığı gelir tablosuna göre; net satış rakamı 2 milyon 116 bin 794,11 TL oldu. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'den ilk 3 ayda 423.7 bin TL'lik hasılat!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 dönemine ait sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal raporu yayınlandı.

Kuyumcukent Gayrimenkul'den ilk 3 ayda 582.4 milyon TL'lik satış!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 hesap dönemine ilişkin gelir tablosuna göre, 3 aylık dönenimde brüt satış tutarı 582 milyon 425 TL oldu. 

Adese Gayrimenkul'ün ilk 3 ayda 12.5 milyon TL'lik satış!

Adese Gayrimenkul'ün 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 12.5 milyon TL'lik satış elde etti. 

İhlas Gayrimenkul'den ilk 3 ayda 9.5 milyon TL'lik satış!

İhlas Gayrimenkul'ün 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 9.5 milyon TL'lik satış elde etti. 

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Antalya Serik'te 4,8 TL'ye satılık gayrimenkul!

T.C. Serik 1. Satış Memurluğu Antalya Serik'te yer alan portakal bahçesini 4 milyon 879 bin 910 TL'ye satıyor. 137.456 metrekare yüz ölçümüne sahip gayrimenkulün ilk satış günü 1 Ekim 2018  olarak belirlendi. 

Kuruçeşme'de 26 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Kuruçeşme Mahallesi'nde boğaz kıyısında yer alan gayrimenkul 26 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk satış ihalesi 5 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. 

Muratpaşa'da 25 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Antalya İli Muratpaşa İlçesi Kılınçarslan Mahallesi'nde yer alan ticari bina 25 milyon 66 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 15 Ocak 2019 olarak belirlendi. 

gayrimenkul sertifikası ilk ihraç ne zaman Haberi

gayrimenkul sertifikası ilk ihraç ne zaman

İnşaat sektörünü finansman açısından bankalardan kurtaracak, tasarrufları az olan vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştıracak gayrimenkul sertifikası sistemi başlıyor. Metrekare metrekare ev satışının yolunu açacak sertifika sistemi için Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu ve Merkezi Kayıt Kuruluşu hazırlıklarda son aşamaya geldi. Edinilen bilgilere göre, sistem ilk olarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Kayabaşı projesinde başlayacak. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gayrimenkul sertifikasının Borsa İstanbul'da halka arz edilmesi planlanıyor. Yatırım bankacılığı tarafında ise Vakıf Yatırım'ın konuyla ilgili hazırlıklarını tamamladığı, ilk ihracı gerçekleştirecek kurumlardan birisi olabileceği dile getiriliyor.



SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Örneğin, 500 daireli 500 milyon TL yatırımla gerçekleştirilecek inşaat projesini yapan müteahhit projenin belli bir kısmına sertifika çıkaracak. Birer metrekarelik sertifikalar oluşturulacak. Dairelerin yeri, katı, cephesi, şerefiyesi dikkate alınarak proje bitiminde kaç sertifikayla alınacağı...