12 / 05 / 2024

gayrimenkul tahliyesi

gayrimenkul tahliyesi

Hürses Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot köşe yazısında ihtiyaç nedeniyle gayrimenkulün tahliyesi konusuna değindi. Kızılot; "Kira sözleşmeleri çeşitli sebeplerle sona erebilmektedir. Bunlardan biri de kiralayanın ihtiyaç nedenine dayalı olanlardır" dedi.

Kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur?

İhtiyaç sebebiyle tahliye davası kiralayan ya da malikin kiralanana ihtiyaç duyması sebebi ile söz konusu gayrimenkulü tahliye edilmesi istemine dayanıyor. Peki, kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur?

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İhtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Kiraya verilmiş olan bir gayrimenkulün tahliyesi, ancak haklı sebeplerin varlığı halinde mümkün oluyor. Bu nedenler Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, ihtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira artışı yapılıyor. Peki, yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi nasıl olur?

3 soruda kiracının erken tahliyesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Peki, kiracı gayrimenkulü erken tahliye ederse ne olur? İşte 3 soruda kiracının erken tahliyesi..

Satın alınan evdeki kiracının tahliyesi!

Ev ve işyeri sahipleri, taşınmaz malını kiraya verdikten sonra satışını da isteyebiliyor. Taşınmazın içinde kiracı olması, gayrimenkulün satışını engellemiyor. Peki, satın alınan evdeki kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kiracı ne zaman tahliye edilir? Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

İhtiyaçtan kiracı tahliyesi yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısını istediği zaman tahliye edemiyor. Peki, diğer kiracılar nasıl tahliye edilir? İhtiyaçtan kiracı tahliyesi yapılır mı? İşte ihtiyaçtan kiracı tahliyeleri..

10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak 10 yıllık kiracıların tahliyesi gerekçe gösterilmeden istenebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracı tahliye davası avukat ücreti!

Kiracı tahliye davası, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde kiracının kiralamış olduğu gayrimenkulü tahliyesi için kiralayan tarafından açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadardır?

Kiracı tahliye davası ne kadar sürer?

Kiracı tahliye davası, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde kiracının kiralamış olduğu gayrimenkulü tahliyesi için kiralayan tarafından açılan davadır. Peki, kiracı tahliye davası ne kadar sürer?

İhtiyaç nedeniyle gayrimenkulün tahliyesi!

Hürses Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot köşe yazısında ihtiyaç nedeniyle gayrimenkulün tahliyesi konusuna değindi. Kızılot; "Kira sözleşmeleri çeşitli sebeplerle sona erebilmektedir. Bunlardan biri de kiralayanın ihtiyaç nedenine dayalı olanlardır" dedi.

Kiracı tahliye davası örnek dilekçe!

Kiracı tahliye davası, belli başlı bazı durumlarda kiracının kiralamış olduğu gayrimenkulü tahliyesi için kiralayan tarafından açılan davadır. Kiracı tahliye davası örnek dilekçe formu haberimizin içinde yer alıyor..

gayrimenkul tahliyesi Haberi

gayrimenkul tahliyesi

Kira sözleşmeleri çeşitli sebeplerle sona erebilmektedir. Bunlardan biri de kiralayanın (mal sahibinin) ihtiyaç nedenine dayalı olanlardır. 

1-Kiralayanın Kendisiyle İlgili Sebeplere Dayanarak Sözleşmeyi Sona Erdirmesi 6570 sayılı Kanununun yedinci maddesinde, kira sözleşmesini sona erdiren sebepler sınırlı olarak belirtilmiştir. Bu sebeplerden bir kısmı kiralayan ile ilgili olmakla birlikte bir kısmı da kiracıyla ilgili bulunmaktadır. Bazı durumlarda, sonradan ortaya çıkan ihtiyaçlar, kiracının tahliye edilmesini zorunlu kılabiliyor. 


Kiralayanın Kiralananı Mesken Olarak Kullanma İhtiyacı 6570 sayılı Kanun'un 7/b maddesine göre kiralayan, sözleşme konusu kiralananı kendisi, eş/veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa, sözleşmenin sonunda tahliye davası açma imkanına sahip olmaktadır. Bunun için; - Kiralayanın kendisinin, eşinin veya çocuklarının kiralananı mesken olarak kullanma ihtiyacında olması, - Kiralananı mesken olarak kullanma ihtiyacının gerçek olması, - Kiralananı mesken...