03 / 05 / 2024

gayrimenkul tellallık sözleşmesinin şekil şartı

gayrimenkul tellallık sözleşmesinin şekil şartı

Gayrimenkul tellallık sözleşmesi, emlakçının, bir gayrimenkulün alım satımı, kiralanması veya arsa üzerine inşaat yapımı gibi işlerde taraflar arasında aracılık yapmak için gerekli ortamı oluşturmak adına yaptığı sözleşmedir...

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Emlak Konut Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşme imzaladı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin 1'inci etabının 2'inci Kısmı için Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşmesinin imzalarının atıldığını açıkladı,

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Dilara Yeni bugünkü köşe yazısında  gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerini kaleme aldı.

Kiler GYO'nun esas sözleşmesinin 8. maddesi değişti!

Kiler GYO Esas Sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. maddesi değiştirilmiş olup değişiklik İstanbul Ticaret Sicili tarafından 16 Aralık 2020  tarihinde tescil edildi ve ilan edildi. 

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021...

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin 6. maddesi değiştirildi!

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin 6. maddesi değiştirilmiş olup, değişiklik İstanbul Ticaret Sicili tarafından tescil edildi ve 10214 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edildi.  

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin 6.maddesinde değişiklik onaylandı!

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6.maddesine ilişkin değişiklik metni onaylandı. 

İhlas Gayrimenkul esas sözleşmesinin değişikliği için SPK'ya başvurdu!

İhlas Gayrimenkul, esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6. maddesinin değişikliğine ilişkin uygunluk görüşü alınması için SPK'ya başvurdu.

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin 6. maddesi değişti!

İhlas Gayrimenkul'ün yeni çıkarılmış sermayesi 1 milyar TL olup, şirketin esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6.maddesinin ekte bulunan şekilde değiştirilmesi hususunda uygun görüş almak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmasına karar verildi.

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2020!

Taşınmazların satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, satış kontratının teminatını oluşturuyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2020!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2020...

gayrimenkul tellallık sözleşmesinin şekil şartı Haberi

gayrimenkul tellallık sözleşmesinin şekil şartı


Gayrimenkul tellallık sözleşmesi!

Emlakçının, bir gayrimenkulün alım satımı, kiralanması veya arsa üzerine inşaat yapımı gibi işlerde taraflar arasında aracılık yapmak veya bu işlere ilişkin sözleşmelerin yapılması için gereken ortamı oluşturmak üzere iş sahibi ile yaptığı sözleşmeye gayrimenkul tellalık sözleşmesi deniyor.


Geçerliliği yazılı şekle bağlı olan gayrimenkul tellallık sözleşmesi nde tarafların kimlikleri, imzası, sözleşmenin konusu, aracılık hizmetinin süresi, süre uzatımı, sınırları, çalışma koşulları, hizmet bedelinin miktarı, ödenme koşulları ve zamanı, hizmetin ifası için gereken masraflar, masrafların kim tarafından, ne zaman ve ne miktarda ödeneceği, aracılık hizmeti verildiği halde iş sahibinin esas sözleşmeyi yapmaktan vazgeçmesi halinde hizmet bedelinin ödenip ödenmeyeceği gibi hususlar açıkça belirtilmelidir. Ayrıca, iş sahibi adına hareket eden temsilci veya vekil varsa, bu kişilerin yetkisini belirleyen geçerli bir belgenin aracılık sözleşmesine...