29 / 04 / 2024

Gayrimenkul tercihi yapılan bölgeler

Gayrimenkul tercihi yapılan bölgeler

Körfez ülkelerinden gelenlerin İstanbul'da Avrupa Yakasına öncelik verdiği, gayrimenkulde Taksim'e olan mesafenin belirleyici olduğunu belirtildi.

En çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılı ile kıyaslama yapıldığında ise en çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi.

Yapılan gayrimenkul bağışı geri alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun 'Dede tarafından toruna yapılan bağış, dede öldükten sonra geri alınabilir mi? ' sorusunu yanıtladı.

Son üç yılda yabancılara yapılan gayrimenkul satışları TBMM'de!

Son üç yılda yabancılara yapılan konut ve arsa satışları meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkulde yapılan 7 yeni düzenleme!

Hükümet gayrimenkul sektörünün desteklenmesi ve dolar sorununun çözülmesi adına birçok yeni düzenlemeye imza attı. İşte gayrimenkulde yapılan 7 yeni düzenleme..

Kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

Vatandaşların gayrimenkulünün yasalarda belirtilen şekillere uyularak kamu idaresine geçmesina kamulaştırma deniyor. Peki, kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

9 maddede Torba Tasarı ile gayrimenkulde yapılan düzenlemeler!

TBMM'ye sunulan Torba Tasarı'da gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bazı hükümler bulunuyor. İşte 9 maddede gayrimenkul sektöründe yapılan düzenlemeler..

2016-2017'de gayrimenkulde yapılan düzenlemeler!

İşte kronolojik sıralamasıyla 2016'dan günümüze kadar gayrimenkul mevzuatında yapılan yasal düzenlemeler..

Konut kredisiyle yapılan gayrimenkul satışları takibe alınıyor!

Maliye, konut kredisiyle yapılan satışları sıkı takibe aldı. Kredi tutarları ve ekspertiz raporlarında belirlenen değerlerle tapu harcına esas tutarlarda uyumsuzluk varsa ağır cezalar kesilmeye başlandı.

ABD'de yapılan gayrimenkul yatırımı 2 yılda yüzde 30 kazanç sağlıyor!

Keller Williams, Türklerin Amerika'ya her geçen gün artan ilgisini değerlendirdi. Eyaletlere göre değişiklik göstermekle birlikle ABD’ye yapılan yatırımlar 2 yıl gibi kısa bir vadede yüzde 20 ila 30 oranında kazanç sağlıyor.

Vekaletname ile yapılan gayrimenkul satışları!

Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkul alım satımlarında yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi için uyarıyor. 'Alım satım işlemlerinde dikkatli olun, sözleşmeleri iyi inceleyin, özellikle vekaletname ile yapılan satışlarda muhakkak temkinli davranın.'

Vekaletname ile yapılan satışlarda temkinli davranın!

Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkul alım satımlarında yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi için uyarıyor. 'Alım satım işlemlerinde dikkatli olun, sözleşmeleri iyi inceleyin, özellikle vekaletname ile yapılan satışlarda muhakkak temkinli davranın.'

Vekaletname ile yapılan gayrimenkul alım satımları!

Problemlerin en sık karşılaşıldığı satışlardan biri de vekaletname ile satışlardır. Avukat Kadir Kurtuluş ’a vekaletname ile yapılan gayrimenkul satışlarında dikkat edilmesi gereken hususları sorduk.

Ceylanpınar'da izinsiz kat aşımı yapılan binalar yıkıldı!

Ceylanpınar ilçesinde izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Ceylanpınar Belediyesi, sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma başladı..

Gayrimenkul tercihi yapılan bölgeler Haberi

Gayrimenkul tercihi yapılan bölgeler

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, "Körfez ülkelerinden gelen yabancılar İstanbul'da konut alımında genelde Avrupa Yakasına öncelik veriyor. Gayrimenkul tercihinde Taksim'e olan mesafe ve havaalanına olan uzaklık temel belirleyici unsurlar. Daha üst segmentteki alımlarda Boğaz manzarası, projenin segmentasyonu ve içinde barındırdığı olanaklar belirleyici unsurlar olabiliyor. İstanbul dışında da Sapanca, Bursa, Yalova ve Trabzon ilgi çeken bölgeler arasında" dedi.



İş GYO Genel Müdürü  Turgay Tanes: "İstanbul İl Çevre Düzen Planı ile önemli bir alt merkez olan Kartal, adalet sarayı ve devlet hastanesi gibi kamu yatırımları ile hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için daha da cazip hale gelmiştir. Bölgenin sanayiden dönüşümüyle birlikte çok sayıda büyük ve mülkiyet sorunu olmayan arsalar geliştiricileri bu bölgeye yönlendirmektedir"



TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule...