23 / 05 / 2024

Gayrimenkul vergilerinin 2. taksiti

Gayrimenkul vergilerinin 2. taksiti

Emlak ve çevre temizlik vergisi ile miras vergisinin 2. taksitinde sona yaklaşıldı. Vergi ödemeleri 10 gün sonra sona eriyor...

Sincan'da 29 adet gayrimenkul 3.2 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Ankara Sincan Belediyesi, Ankara ili, Sincan ilçesinde yer alan 29 adet gayrimenkul satışa çıkıyor. Peki Ankara Sincan'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Prata Riverside Village 2. Etap satışa çıktı!

Mimar Renzo Piano'nun tasarladığı Prata Riverside Village gayrimenkul projesinde 2. etap satışa çıkarıldı. 

Akkuş Gayrimenkul'den 2 yeni proje geliyor!

Alya 4 Mevsim projesinin lansmanını bugün Feriye İstanbul'da gerçekleştiren Akkuş Gayrimenkul yeni projelerini Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda inşa edecek.

Servet GYO, Güney İstanbul Gayrimenkul'den 719.4 milyon TL'lik pay aldı!

Servet GYO, Güney İstanbul Gayrimenkul'ün 2 milyon 250 bin TL olan ödenmiş sermayesini temsil eden ve tamamı Şirketimiz ilişkili taraflarına ait olan paylarının tamamı 719.401.549,00 TL bedelle satın alındı.

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 2. dönem geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Kuyaş Yatırım Anonim Şirketi'nin 1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arası gelir tablosuna göre şirketin brüt satış rakamı 614 bin 690,36 TL oldu. 

Buruciye A.Ş. Sivas'taki 12 gayrimenkulünü 2.7 milyon Euro'ya satışa çıkardı!

Buruciye A.Ş. Sivas'ta yer alan 12 adet gayrimenkulü 2.7 milyon Euro bedelle satışa çıkardı.

Sahte kimlikle gayrimenkul satan 2 kişi Manisa'da yakalandı!

Manisa'da sahte kimlik düzenleyerek başkalarına ait gayrimenkulleri satmaya çalışan iki kişi gittikleri noterde yakalandılar.

İdealist GYO Ümraniye'deki gayrimenkulünü 2.1 milyon TL'ye sattı!

İdealist GYO, Ümraniye'deki arsasında bulunan 21 numaralı daire niteliğindeki gayrimenkulleri 2 milyon 178 bin 217 TL'ye sattı. 

Emlak vergisi 2. taksit 2020!

Belediyelere ödenen emlak vergilerinin 2. taksidi için ödeme tarihi yaklaştı. İşte emlak vergisi 2. taksit 2020 ödeme tarihleri... 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 2. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020- 30 Haziran 2020 hesap dönemine ilişkin Gelir Tablosu, Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunuldu. 

Reysaş GYO'nun 2.3 milyon TL'lik gayrimenkul satışı iptal edildi!

Reysaş GYO, Muğla İli Bodrum İlçesi'nde bulunan gayrimenkulün 2 milyon 300 bin Euro bedel ile satın alınmasına ilişkin "Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları A.Ş." ile şirket arasında yapılan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak fesih edildi. 

İzmit Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

İzmit Belediyesi’nin vezneleri 2019 yılına ait Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinin 2. taksit ödemelerini gerçekleştirecek olan vatandaşlar için hafta sonu da açık olacak.

Gayrimenkul vergilerinin 2. taksiti Haberi

Gayrimenkul vergilerinin 2. taksiti

Gayrimenkul vergilerinin 2. taksit döneminde sona gelindi. 1 Kasım 2018 tarihinde başlayan ödeme dönemi 30 Kasım 2018 tarihinde bitiyor. Bu dönemde ödenmesi gereken vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve miras vergisi olarak sıralanıyor.

1- Emlak vergisi

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkullerin sahipleri tarafından ödeniyor.

Gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. Paylı mülkiyette malikler hisseleri oranında mükellef olurken, elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Tek mesken sahiplerinin muaf olabildiği vergide muafiyet için 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahiplerinin bir dilekçe ile belediyeye müracaat etmesi gerekiyor. 

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide ilk taksitler...