04 / 05 / 2024

gayrimenkul vergisi 2014

gayrimenkul vergisi 2014

2015 Yılı Yatırım Programı kapsamında gayrimenkullerin elden çıkarılmasıyla oluşan değer artış kazançlarının vergilendirilmesinde, gayrimenkullerin elde tutulma süresini gözeten, daha etkin bir mekanizma oluşturulması planlanıyor...

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b

Ek gayrimenkul vergisi gelebilir! 

Bir defaya mahsus Ek Gayrimenkul Vergisi geliyor.Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, Yeni Ekonomik Program'da hedeflenen bütçe açığının yüzde 82.5'ine ulaşıldığına dikkat çekerek, vatandaşlara “Nur topu gibi yeni vergilere hazır olun "uyarısı yaptı.  

Vergi takvimi Aralık 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2018 Aralık dönemine ait vergileri yayınladı. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Vergi takvimi Şubat 2018!

GİB, 2018 Şubat vergi takvimini yayınladı. Peki, bu ay ödenmesi gereken bir gayrimenkul vergisi var mı?

Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her ay hangi verginin ödenmesi gerektiği açıklanıyor. Peki, Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Vergi takvimi Eylül 2017!

Eylül ayında ödenecek vergiler, vergilerin başlangıç ve bitiş tarihleri belli oldu. Peki, Eylül ayında gayrimenkul vergisi ödenecek mi?

Etiler'deki Belediye Sitesi paylaşılamıyor!

Etiler'de Akmerkez'in karşısında bulunan Belediye Sitesi bir türlü paylaşılamıyor. Astaş Gayrimenkul'ün 2014'ten beri maliklerle anlaşmaya çalıştığı site için şimdi de Yiğit Group ve Sinanlı Yapı ortaklığı devreye girdi.

Yeni gelir vergisi nasıl olacak?

64. Hükümet Programı kapsamında yer alan bilgilere göre, gelir vergisi kapsamında birtakım düzenlemeler yapılıyor. Peki, yeni gelir vergisi nasıl olacak? Yeni gayrimenkul vergisi nasıl hesaplanacak?

Metal Gayrimenkul genel kurul kararları tescil edildi!

Metal Gayrimenkul A.Ş. 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı kararları tescil edildi...

Mustafa Şeker kimdir?

Onur Hırdavat Yönetim Kurulu ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Eyüp Şube Başkanı Mustafa Şeker, 2014 yılı gayrimenkul vergisi rekortmenleri arasında yer alıyor. Peki, Mustafa Şeker kimdir?

Şekip Karakaya kimdir?

2014 yılının en çok gayrimenkul vergisi ödeyenleri arasında 10. sırada yer alan Şekip Karakaya kimdir? Şekip Karakaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Şekip Karakaya...

Yabancılardan gayrimenkule 13 yılda 30 milyar dolar geldi!

Yabancılar Türkiye’de 13 yılda toplam 30.2 milyar dolarlık 137 bin gayrimenkul aldı. 2014, 4.3 milyar dolar ile rekor yılı oldu.

İşte 2014'ün en çok gayrimenkul vergisi ödeyenleri!

Tam liste de 55 kişi adını ve ödediği verginin açıklanmasını istemedi. İsmini açıklayan ilk kişi altıncı sıradaki Burhan Aras oldu. Aras'a 2 milyon 215 bin TL vergi tahakkuk etti.

gayrimenkul vergisi 2014 Haberi

gayrimenkul vergisi 2014

2015 Yatırım Programı'ndan derlenilen bilgiye göre, taşınmaz alımı için kullandırılan kredilere ilişkin vergi istisnaları, sosyal ve ekonomik amaçlar dikkate alınarak gözden geçirilecek. Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında değer artış kazançlarının vergilendirilmesine yönelik uygulama yeniden ele alınacak. Bu kapsamda gayrimenkullerin elden çıkarılmasıyla oluşan değer artış kazançlarının vergilendirilmesinde, gayrimenkullerin elde tutulma süresini gözeten daha etkin bir mekanizma oluşturulacak. 

Taşınmaz alımlarının finansmanında kullandırılan kredilere ilişkin vergi istisnaları sosyal ve ekonomik amaçlar dikkate alınarak gözden geçirilecek. 

Bu çerçevede, taşınmaz yatırımlarındaki artışın kontrol edilebilmesi amacıyla gayrimenkul kredilerine yönelik mevcut vergi avantajları konut sahipliği sayısı ve kredi miktarı gibi kriterlere göre yeniden belirlenecek. 


İzmir Ticaret...