21 / 05 / 2024

gayrimenkul vergisi 2015

gayrimenkul vergisi 2015

2015'te satılan gayrimenkulün vergisi GERÇEK kişilerin devamlılık arz etmemek koşuluyla yaptıkları gayrimenkul (ev, işyeri, arsa, arazi) satınşından elde ettikleri kazançlar, "değer artış kazancı" kabul ediliyor.

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b

Ek gayrimenkul vergisi gelebilir! 

Bir defaya mahsus Ek Gayrimenkul Vergisi geliyor.Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, Yeni Ekonomik Program'da hedeflenen bütçe açığının yüzde 82.5'ine ulaşıldığına dikkat çekerek, vatandaşlara “Nur topu gibi yeni vergilere hazır olun "uyarısı yaptı.  

Vergi takvimi Aralık 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2018 Aralık dönemine ait vergileri yayınladı. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Vergi takvimi Şubat 2018!

GİB, 2018 Şubat vergi takvimini yayınladı. Peki, bu ay ödenmesi gereken bir gayrimenkul vergisi var mı?

Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her ay hangi verginin ödenmesi gerektiği açıklanıyor. Peki, Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Vergi takvimi Eylül 2017!

Eylül ayında ödenecek vergiler, vergilerin başlangıç ve bitiş tarihleri belli oldu. Peki, Eylül ayında gayrimenkul vergisi ödenecek mi?

Metal GYO 2015 olağan genel kurul toplantısı 27 Haziran'da!

Metal Gayrimenkul'ün 2015 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere, 27 Haziran 2016 günü saat 11:00’da, Arcadium Life II'de yapılacak.

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2015 toplantısı tescillendi!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme'nin 2015 yılı hesap dönemi ile ilgili olarak 17 Mart 2016 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul'u 30 Mart 2016 tarihinde tescil edildi.

Türkiye'de AVM arzı 2018'de 13,5 milyon metrekareye ulaşacak!

DTZ Gayrimenkul Haberleri 2015 4. çeyrek raporu yayınlandı. Bu çeyrekte Türkiye perakende pazarı ve gelecek arz incelendi.

Gayrimenkul sahipleri 2015'te kiradan 27,2 milyar TL kazandı!

1 milyon 383 binden fazla mülk sahibi geçen yıl kiradan yaklaşık 27,2 milyar lira gelir elde ettiğini beyan etti. Kira gelirlerinden hesaplanan vergi tutarı ise 3 milyar 943 milyon lira olarak kaydedildi.

2015'te gayrimenkul satanların vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. İşte 2015'te gayrimenkul satanların vergisi..

Gayrimenkul gelir vergisi internetten ödenir mi?

Gerçek kişilerin 2015 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için vergi dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, gayrimenkul gelir vergisi internetten ödenir mi? Gayrimenkul gelir vergisi nereye nasıl ödenir?

Atakule Çankaya Kuleli'deki gayrimenkulün 2015 değerlemesini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara İli, Çankaya İlçesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kuleli Sokak NO:3, 5441 Ada, 12 Parsel için hazırlatılan yıl sonu Gayrimenkul Değerleme Raporunu yayınladı.

gayrimenkul vergisi 2015 Haberi

gayrimenkul vergisi 2015

Gayrimenkulün edinme şekli, elde bulundurma süresi ve elde edilen kazanç tutarına göre de ortaya çıkan kazancın beyan edilip, vergi ödenmesi gerekebiliyor. 

Satın alınan gayrimenkulün iktisap (edinme) tarihinden itibaren beş yıl içinde satılması halinde elde edilen kazancın beyan edilmesi ve istisna tutarını aşan kısım üzerinden vergi ödenmesi gerekiyor. 

Gayrimenkullerin beş yıl geçtikten sonra satılması halinde ise tutarı ne olursa olsun elde edilen kazanç değer artış kazancı sayılmıyor. Dolayısıyla beyanname verilmesi ve vergi ödenmesi gerekmiyor. 

Yine, ivazsız (bedelsiz) olarak (bağış, veraset vb.) edinilen gayrimenkullerin satılmasından sağlanan kazançlar, değer artış kazancı olarak vergilendirilmiyor. 

İvazsız edinilen gayrimenkullerde elde bulundurma süresi de aranmıyor. Gayrimenkul 1 yıl, 2 yıl, 5 yıl, ne kadar süre ile elde tutulmuş olursa olsun, elde edilen kazanç vergilendirilmiyor. 


10 BİN 600 TL İSTİSNA UYGULANIYOR

Gayrimenkul satış...