15 / 05 / 2024

gayrimenkulde net metrekare tanımı

gayrimenkulde net metrekare tanımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gayrimenkul projelerinde ‘net ve brüt tanımının’ net olması gerektiğini vurguladı. Bundan böyle tanım dışı bilgilendirme yaparak vatandaşı yanıltan suçlu sayılarak cezalandırılacak...

Ataşehir'de konut metrekare fiyatları 4 bin 800 lirayı geçti!

Ataşehir 10 yılda gayrimenkulde hızla değer kazandı. İstanbul Finans Merkezi’nin komşusu olan ilçede konut fiyatları ortalama metrekare 4 bin 800 lirayı geçti. 

TOKİ Karaman İşçi Konutları'nda metrekare tartışması!

TOKİ tarafından Karaman'da Organize sanayi çalışanları için yapılan konutların metrekaresi tartışma yarattı. TOKİ'den ev alan vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, 2 + 1 evlerin net olarak 85 metrekare olarak bildiklerini söylediler.

Yabancıların gayrimenkulde yatırım sayısı arttı!

Yabancı, gayrimenkulde alanı küçültüp yatırım sayısını artırdı. Gayrimenkulde geçen yılın 9 ayında yabancı yatırımcı başına düşen ortalama alan 249 metrekare iken, bu rakam 2015'in aynı döneminde 232 metrekareye geriledi.

Gayrimenkulde metrekare aldatmacasına dikkat!

Hürriyet Gazetesi'nin köşe yazarları arasında bulunan Erkan Çelebi bugünkü yazısında "Rekabette ön plana çıkmak isteyen firmalar, konutların ilanlarında gerçek brüt ve net alanlarına yer vermek yerine, metrekarelerini yüksek tutuyorlar" dedi. İşte o yazı.

Konuttaki metrekare oyununa standart getirilmeli!

Yasa ve yönetmelik çıkıyor ama mağduriyetlerin önüne geçilemiyor. Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, net ve brüt metrekare farklarıyla ilgili standardın olmadığına dikkat çekti.

360 Kurtköy projesi metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi!

360 Kurtköy projesi, net-brüt metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi. Buna göre konut satışları net metrekare üzerinden yapılacak. Brüt metrekareye ise otopark ve sosyal alanlar dahil edilmeyecek

Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Evinizi alıp satarken işinize yarayan metrekare hesaplama işlemi nasıl yapılır? Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Konutun tüm alanlarının toplamı ‘brüt metrekare’; konut içindeki ‘süpürülebilir alan’ ise ‘net metrekare’ ile ifade ediliyor. İşte, net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Evinizin net metrekaresini hesaplayabilmek için, evin içinde yer alan tüm odaların ve alanların metrekare türünden değerlerinin hesaplamak gerekiyor. Peki, konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Net-brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Brüt metrekareye otopark, hatta merdiven boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor.

Konut alıcısının en büyük sıkıntısı net-brüt metrekare farkı!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından 'net-brüt' metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, 'güveni' önde tutan inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Konutta metrekare nasıl hesaplanır?

MFZ Grup ortağı Muhanver Gözüm: "Net-brüt metrekare hesabında alıcıya doğru bilgi vermeyenler, sektörün imajını zedeliyor" "İnşaatçılar, alıcısına 'brüt metrekare' denildiğinde 'net metrekare'nin konutun ta kendisi olduğunu anlatmalı"

gayrimenkulde net metrekare tanımı Haberi

gayrimenkulde net metrekare tanımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gayrimenkul projelerinde ‘net ve brüt tanımının’ net olması gerektiğini vurguladı. Bundan böyle tanım dışı bilgilendirme yaparak vatandaşı yanıltan suçlu sayılarak cezalandırılacak.

Habertürk'ün haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat şirketleri tarafından hayata geçirilen gayrimenkul projelerinin satışlarında müşterilerle paylaşılan ‘kullanım alanları’ konusunda yeni bir düzenleme hazırladı. 81 ilin valiliğine Bakan İdris Güllüce’nin imzası ile gönderilen yazıda müteahhitlerin gayrimenkul alımlarında vatandaşın ‘kandırılma’ yoluyla kafa karışıklığına neden olduğu gerekçesiyle tanım dışı bilgilendirme yapmayan firmaların ‘suç işleyeceği’ bildirildi.

Bundan böyle gayrimenkul projelerinde sosyal alan, otopark, galeri boşlukları ve eklentiler gibi ortak alanlar gelişigüzel ‘brüt metrekare’ olarak satış şartnamesine eklenemeyecek.

Net ve brüt alanların tanımı sözleşmelerde tam olarak gösterilecek. Bakanlık bu doğrultuda alım-satımı yapılacak konutlara ait mimari projenin ilgili kat planlarının sözleşmeye eklenmesi,...