02 / 05 / 2024

Gayrimenkule beyanname verilme

Gayrimenkule beyanname verilme

İntikali yapılan gayrimenkule isabet eden veraset ve intikal vergisi mirasçılar tarafından tamamen ödenmedikçe devir ve ferağ yapılamaz ve üzerinde her hangi bir ayni hak tesis edilemez' dedi...

İşyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016!

Geçtiğimiz sene işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. Vergiyi istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016 nedir?

Yıllık beyanname verilmeyecek gelirler!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre, gerçek kişiler bir yıl içinde elde ettikleri ve bu kanunla vergiye tabi olduğu hükme bağlanan kazanç iratlar için izleyen yılın mart ayının 1-25 günlerinde yıllık beyanname verirler. İşte yıllık beyanname verilmeyecek gelirle

Kira geliri beyanname verme süresi 2016!

Ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Beyannameler belli bir süre içerisinde veriliyor. İşte kira geliri beyanname verme süresi 2016..

Beyanname verirken dikkat edilmesi gereken 4 nokta!

Geçen yıllarda sadece kira için başlatılan ‘hazır beyanname’ye artık ücret gelirleri ve menkul sermaye iradı yani kâr payı ve faiz geliri elde edenler de eklendi

Kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Gayrimenkullerin sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Kira beyanname sisteminde yeni dönem başladı!

Bugünden itibaren vergi beyannamesi internet ortamından verilebilecek. Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı ''Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'' ile vergi dairesine gidilmeden internetin olduğu her yerde, beyanname verilebilecek.

Kira beyanname dönemi bugün başlıyor!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler 1 -25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Buna göre kira beyanname dönemi bugün başlıyor..

Kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016!

Kira gelir vergisini bu sene, 2015 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödeyecek. İstisna sınırının üstünde geliri olan kimseler öncelikle beyanname verecek. İşte kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016..

Hazırlanmış kira beyanname sistemi!

Kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor.Hazırlanmış kira beyanname sistemi 1 Mart'ta açılıyor...

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira Beyanname Sistemi’nin kapsamı genişletiliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 4 yıldır uygulanan "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin kapsamının genişletildiğini belirtti. Ağbal ''1,5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren Hazır Beyan Sistemi’ni uygulamaya Mart ayı itibarıyla başlıyoruz'' dedi.

Gazi Çelik: Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı!

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi. Kış aylarının gelmesiyle özellikle gayrimenkul satışlarında durgunluk yaşanıyor.

Gayrimenkule beyanname verilme Haberi

Gayrimenkule beyanname verilme

Matrahı belirlenen vergi, VİVK'nın 16. maddesinde düzenlenen tarife dilim oranları üzerinden alınır. Mirasçılara intikal eden gayrimenkulün veraset ve intikal vergisi 3 yılda ve 6 eşit taksitte ve her yılın Mayıs ve Kasım aylarında ödenir (VİVK Md. 19). İntikali yapılan gayrimenkule isabet eden veraset ve intikal vergisi mirasçılar tarafından tamamen ödenmedikçe devir ve ferağ yapılamaz ve üzerinde her hangi bir ayni hak tesis edilemez (2). 


BEYANNAMENİN VERİLME SÜRESİ 1- ölüm Türkiye'de Meydana Gelmişse Mükelleflerin Türkiye'de bulunmaları halinde, ölüm tarihini izleyen "dört ay içinde", mükelleflerin yabancı bir ülkede bulunması halinde ise ölüm tarihini izleyen "altı ay içinde", beyanname verilir. 

Mükelleflerin ölüm tarihinde yabancı ülkede bulunmaları iki şekilde söz konusu olabilir. Birincisi, ölüm tarihinde herhangi bir sebeple yurt dışında olmaları, ikincisi, yurt dışında ikamet...