06 / 05 / 2024

Gayrimenkuller artık internet ortamında online satılacak

Gayrimenkuller artık internet ortamında online satılacak

Gayrimenkullerin internet aracılığıyla alınıp satılabileceği yeni bir sistem geliştirildi. Tapu.com adıyla kurulan pazaryeri, banka, inşaat şirketleri ve diğer kurumsal gayrimenkul portföyleri için yeni bir satış kanalı oluşturuyor.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

e-Devlet artık bedava! Milyonlarca insanı ilgilendiriyor! Hemen detayları öğrenin

Milyonlarca vatandaşın eli ayağı olan e - Devlet'te yeni döneme girildi. Artık, mobil abonelerin e - Devlet Kapısı kullanımı internet kotalarından gitmeyecek. İşte detaylar...

Açık artırmayla gayrimenkul satışına 'internet' vizesi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Yeni kanun teklifi ile gayrimenkuller artık internetten açık artırmayla satılabilecek.

Şehir hastaneleri artık genel bütçe kaynakları ile yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koa, şehir hastanelerinin Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeli yerine artık genel bütçe kaynakları ile yapılacağını duyurdu. KÖİ modeli ile yapılan 20 şehir hastanesi için 40 milyar doların üzerinde kira ve hizmet bedeli ödenecek...

Konya Meram'da mimari projeler artık dijital ortamda!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi, mimari projeler konusunda artık dijital ortamda hizmet verecek.

MYK Emlak Danışmanı Belgeleri artık çift dilde!

Emlak işletmelerinde pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin alması gereken Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik belgeleri artık çift dilde veriliyor... 

Yapı kooperatifleri artık 'e-Devlet' üzerinden kurulabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik kapsamında yapı kooperatifleri artık il müdürlüklerine gidilmeden "e-Devlet kapısı" üzerinden kurulabilecek.

Yıldız Çağrı Atiksoy artık İzmir'de yaşıyor!

Yıldız Çağrı Atiksoy, önceki akşam Nişantaşı’nda görüntülendi. Nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Atiksoy, “İzmir’de ailemin yanında yaşıyorum artık'' dedi.

Artık şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Şehir Konağı'nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Artık şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız" dedi.

‘Tepetaklak Ev’ artık İstanbul’da!

Ankara ve Antalya’daki ‘Tepetaklak Ev’ artık İstanbul’da. 75 metrekare olan ters evin 2 odası 1 salonu bulunuyor.

Mobilyanın global oyuncusu Loda Mobilya artık İzmir’de!

Loda Mobilya, ailesini büyütmeye devam ediyor. Loda Mobilya’nın bu seferki durağı ise Türkiye’nin en önemli kozmopolit şehirlerinden İzmir. Mobilyanın global oyuncusu Loda Mobilya artık İzmir’de.

Gayrimenkul sektöründe artık hayal değil, gerçekler satıyor!

Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, "Gayrimenkul sektöründe artık hayal değil, gerçekler satıyor. Lansmana çık satış yap dönemi bitti” dedi..

Tapuda biyometrik fotoğraf artık mümkün!

Yaplan düzenleme ile artık tapu işlemlerinde biyometrik fotoğraflar da kullanılabilecek. Özelmacıklı, "Tapu dairelerinde yapılan işlemlerde vesikalık fotoğrafın yanı sıra artık biyometrik fotoğrafta kullanılabilecek." dedi..

Gayrimenkuller artık internet ortamında online satılacak Haberi

Gayrimenkuller artık internet ortamında online satılacak

Tapu.com'da gayrimenkul ve arsaların alım-satımı online açık artırma usulü ile yapılıyor. Açık artırmaya katılmak isteyenlerin kartından belli bir provizyon çekilmesi yeterli oluyor. Sadece kazanandan hizmet bedeli tahsil ediliyor ve açık artırmayı kazanamayan tüm katılımcılardan çekilen provizyon iade ediliyor. Gayrimenkul ya da arsanın tutarı ise tapu. com'a değil her satışta olduğu gibi doğrudan satıcıya ödeniyor. Modern ekonomilerde, gerçek fiyat dengesinin alıcı ve satıcının buluştuğu pazaryerlerinde oluştuğunu belirten tapu.com kurucularından Emre Erşahin, gayrimenkul sektörünün de bu şeffaflığı hak ettiğini söyledi. Erşahin, "Ağırlıklı olarak Dünya Bankası'nın yatırım ayağı Uluslararası Finans kurumu (IFC), Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası (EBRD) ve Avrupa Yatırım Bankası'nın (EIB) sağladığı finansal kaynaklardan oluşan Earlybird DigitalEast fonunun yatırımıyla hayata geçirdiğimiz tapu. com sayesinde Türkiye'de de alıcı ile satıcıları şeffaf...