25 / 07 / 2024

gayrimenkuller ne zaman zamlanacak

gayrimenkuller ne zaman zamlanacak

Gayrimenkul sektörü seçime odaklandı. Sektörün geneline hakim olan durgunluğun seçim sonrasında aşılacağı beklentisi güçlenirken, gayrimenkulcüler satışa çıkaracakları yeni projelerini ve fiyat artışını da bu dönem sonrasına bıraktı...

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlıyor?

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlıyor? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Değer artış kazancı vergisi mevcut uygulamada iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan gayrimenkuller için ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her yıl ödenmesi gereken emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, 2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2018?

Gayrimenkul satın alan kimselerin aldıkları gayrimenkuller için emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2018?

Veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Miras kalan gayrimenkuller için ödenen veraset ve intikal vergisi için henüz ödeme dönemi başlamadı. Peki, veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme günü ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için her sene ödeniyor. Verginin 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle başladı. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme günü ne zaman?

2015 emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?

Emlak vergisi ödemesi ev, işyeri, arsa ve araziler gibi gayrimenkuller için yapılıyor. Peki, ilk taksiti en son Haziran'da ödenen 2015 emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek 2015?

Gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde veriliyor. İlk taksit ödemeleri Haziran ayında sona eren emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenecek 2015?

2015 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında yer alıyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başladı, 1 Haziran'da sona erdi. Peki, 2015 emlak vergisi ikinci taksidi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi beyannamesi son günü ne zaman?

Emlak vergisi kanunu gereğince tüm gayrimenkuller için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide taşınmazlar için beyanname veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Emlak vergisi beyannamesi son günü ne zaman?

Emlak vergisi 2015'te ne zaman ve nasıl ödenecek?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Peki, vergi mükellefleri ne kadar emlak vergisi ödeyecek? Emlak vergisi 2015'te ne zaman ve nasıl ödenecek?

gayrimenkuller ne zaman zamlanacak Haberi

gayrimenkuller ne zaman zamlanacak

Gayrimenkul sektörü seçime odaklandı. Sektör, satışa çıkaracağı projeleri ve fiyatları artırmak için 30 Mart sonrasını bekliyor. 


SEKTÖRÜN geneline hakim olan durgunluğun seçim sonrasında aşılacağı beklentisi güçlenirken, gayrimenkulcüler satışa çıkaracakları yeni projelerini de bu dönem sonrasına bıraktı. 


Ancak konutta indirim beklentisi içine girenlere konut üreticilerinden kötü haber geldi. Şu anda kurdan kaynaklı maliyet artışını fiyatlarına yansıtmayan gayrimenkul sektörünün, nisandan itibaren fiyatlara yüzde 10 ile 15 arasında zam yapacağı dile getiriliyor. 


Yaşanan ortamdan dolayı firmaların proje başlangıçlarını bile seçim sonrasına ertelediğini aktaran Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği (GYODER) Başkan Yardımcısı ve Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, sektörün bir süre daha yatay bir seyir izleyeceğini, bu sürecin de seçimlerin yapılacağı 30 Mart sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. 

Fiyatların enflasyona paralel ve maliyet kaynaklı...