05 / 05 / 2024

2015 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman?

2015 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında yer alıyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başladı, 1 Haziran'da sona erdi. Peki, 2015 emlak vergisi ikinci taksidi ne zaman ödenir?



2015 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında yer alıyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi, belediye tarafından tahsil ediliyor.


Gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor.


Emlak vergisi mükellefiyeti; 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,  Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi, Muafiyetin sukut ettiği tarihi, rakip eden bütçe yılından itibaren başlıyor.


Buna göre 2014 yılında gayrimenkul sahibi olanlar 2015 yılında; 2015 yılında sahibi olanlar ise 2016 yılında vergi ödemeye başlıyor.


2015 yılı emlak vergisi ödeme dönemleri:

Verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başladı, 1 Haziran'da sona erdi. Peki, 2015 emlak vergisi ikinci taksidi ne zaman ödenir?


Emlak vergisinin ikinci taksit ödemesi Kasım ayı içerisinde yapılacak. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ise PTT havalesi ile veya e-belediye sistemi ile ödeme yapılabiliyor.



Emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön