28 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak?

Emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak?

2015 yılına ait emlak vergisinin 1. taksitleri 1 Mart - 1 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Verginin 2. taksitleri ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. Peki, emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..



Emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisi taşınmaz malın sahibi tarafından ödeniyor.


Gayrimenkule paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Emlak vergisi taksitini ödemeyenler..

2015 yılına ait emlak vergisinin 1. taksitleri 1 Mart - 1 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Verginin 2. taksitleri ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


İlk taksit döneminde, tüm vergi borcu ödenebilirken, ikinci taksit dönemi için aynı durum söz konusu olamıyor. Buna göre, bu dönem ödeme yapmadıysanız ve "Emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.




Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön