14 / 05 / 2024

emlak vergisi taksitini ödemeyene ne yapılır

emlak vergisi taksitini ödemeyene ne yapılır

2015 yılına ait emlak vergisinin 1. taksitleri 1 Mart - 1 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Verginin 2. taksitleri ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. Peki, emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman 2022?

Gayrimenkul sahipleri mükellefi oldukları emlak vergisinin ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödüyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit ne zaman 2022?

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi için son hafta!

Emlak vergisi son taksitini yatırmak için süre önümüzdeki hafta bugün sona erecek. Yetkililer, bu tarihten sonra vezneye gidecek olanların faiz ödemek zorunda kalacağını belirtti...

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'nin (iş yerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ilk taksitini ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor.

Emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

1 Mart 2016 tarihi itibariyle, emlak vergisi ödemeleri başladı. Mükellefler vergi borçlarının ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisi ödemeleri bugün başlıyor!

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri bugün başlıyor. Mükellefler vergi borçlarının ilk taksitini 1 Mart 2016 tarihinden itibaren 31 Mayıs 2016 tarihine kadar ödeyebilecek..

Emlak vergisi 2. taksitini ödemedim ne olacak?

2015 yılı emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksitini ödemedim ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi Aralık ayında ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri, borcunun ilk taksitini Mart ayından Mayıs ayının sonuna kadar ödeyebiliyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Peki, emlak vergisi Aralık ayında ödenir mi?

Emlak vergisi 2. taksitini ne kadar ödeyeceğim?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Emlak vergisi taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2. taksitini ne kadar ödeyeceğim? İşte yanıtı..

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri başladı!

2015 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödeme süresi 1 Kasım'da başladı. Evi, işyeri, aısa ve arazisi olan emlak vergisi mükellefinin, 2015 yılı emlak vergisi ikinci taksitini 30 Kasım Pazartesi akşamına kadar ödemesi gerekiyor.

Emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak?

2015 yılına ait emlak vergisinin 1. taksitleri 1 Mart - 1 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Verginin 2. taksitleri ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. Peki, emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi için son 20 gün!

Emlak vergisi mükellefleri, 2014 yılına ait verginin ilk taksitini en son 31 Mayıs'ta ödedi. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında başlayan emlak vergisi için son 20 gün bulunuyor..

Mayıs ayı emlak vergisi!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre vergi mükellefi olan kimselerin borcunun ilk taksitini en son Mayıs ayı içerisinde ödemesi gerekiyor. Peki ikinci taksitler için emlak vergi ayı ne zaman?

emlak vergisi taksitini ödemeyene ne yapılır Haberi

emlak vergisi taksitini ödemeyene ne yapılır

Emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisi taşınmaz malın sahibi tarafından ödeniyor.


Gayrimenkule paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Emlak vergisi taksitini ödemeyenler..

2015 yılına ait emlak vergisinin...