28 / 04 / 2024

Emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

1 Mart 2016 tarihi itibariyle, emlak vergisi ödemeleri başladı. Mükellefler vergi borçlarının ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?



Emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

1 Mart 2016 tarihi itibariyle, emlak vergisi ödemeleri başladı. Mükellefler vergi borçlarının ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödeyebilecek.


Ödemeler ilçe belediyesinden ya da internet üzerinden yapılabiliyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Peki, mükellefler emlak vergisi öderken nelere dikkat etmeli?


Emlak vergisi öderken dikkat edilecekler:


-2016 yılında taşınmaz satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. 2016 yılına ait vergi borcu ise eski malik tarafından ödenecek.


-2016 yılında taşınmaz satın alan kimselerin yıl sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Vergi beyanı en son 31 Aralık 2016 tarihinde veriliyor.


-Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


-Emlak vergisi için meskenlerde muafiyet uygulaması bulunuyor. Muafiyet için gerekli şartları taşıyan kimselerin belediyeye bir dilekçede başvurmaları gerekiyor.


-Muafiyetten haberi olmadan vergi ödeyen kimseler, geriye dönük 5 yıllık verginin iadesini isteyebiliyor.


-Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.




Emlak vergisi ödeme zamanı 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön