26 / 07 / 2024

gayrimenkullerle Sat geri kirala

gayrimenkullerle Sat geri kirala

Finansal kiralama kanunu geçen yıl değişti. Yeni Yasadaki en önemli değişikliklerden biri sat- geri kirala yönteminin önünün açılması oldu. Bu işlemler finansman temini amacıyla özellikle gayrimenkullerle yapılıyor...

Gazeteci Nihat Genç'ten yabancıya satış tepkisi: Yabancılara satılan topraklar geri alınamayacak, o kadar para olmayacak

Yabancıya satılan topraklar gündemden düşmüyor. Gazeteci Nihat Genç, "Yabancılara satılan topraklar geri alınamayacak" uyarısında bulundu. İşte o açıklama...

 Ucuz evler geri döndü! İtalya'da 3 Euro'ya satılık ev! 

İtalya'da viral olan 'bir espresso fiyatına ev' uygulaması yapılan ufak bir fiyat artışı ile resmen geri döndü. Verilen bilgilere göre göre, Sicilya Adası'nda 3 Euro gibi düşük bir rakama konut satın alınabiliyor.

Hyundai fiyatları Şubat ayına geri döndü! Araba alacaklar dikkat, sıfır i20, 895 bin TL'ye satılıyor!

Otomotiv Gazetecisi, Güvenli Sürüş Eğitmeni, Danışman Murat Tosun resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Hyundai 895 bin TL’ye manuel, 975 bin TL’ye otomatik i20 satıyor! Fiyatlar şubat ayına geri dönmüş!" ifadelerini kullandı.

Satışı yasaklanmıştı! iPhone 12 sahalara geri dönüyor! iPhone sevenlere müjde!

Apple'ın hala kullanılmaya devam eden iPhone 12'leri için Fransa'dan hamle gelmiş ve satışları yasaklanmıştı. Apple'ın konuyla ilgili hazırladığı güncellemenin kabul edilmesiyle iPhone 12 artık sahalara geri dönüyor.

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

MEB'in dağıttığı ders kitaplarının bazı özel okullarca kapağı dahi açılmadan geri dönüşüm tesislerine satıldığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin lira arasında fiyata satıldığı ifade edildi.

Aracını önce sat sonra da kirala! İstersen 6 ay sonra geri al! Hemen bakın!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Araç sahipleri nakit ihtiyacı halinde araçlarını satmak istiyor, bir yandan da araçsız kalmak istemiyorsa, araçlarını satın alıyor ve kendilerine kiraya veriyoruz. İsterlerse 6 ay sonra araçlarını geri satın alıyorlar” dedi.

Armada Praxis Yalıkavak Geriş Villaları satışta! Yeni proje! 

Armada Praxis Yalıkavak Geriş Villaları projesinde lansmana özel satışlar başladı. Armada Praxis Yalıkavak Geriş Villaları projesinde 13 adet müstakil villa yer alıyor. Peki villaların fiyatları ne kadar? 

Geri adım atan gümüş tekrar 11 TL seviyesinde! Son dakika gümüş fiyatları

Son dakika gümüş fiyatları, yatırımcılar ve gümüş almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Güne 12 TL'den başlayan gümüş, geri adım atarak tekrar 11 TL seviyesine kadar düştü. Peki son dakika gümüş alış satış fiyatı ne kadar? 28 Ekim 2022 güncel gümüş fiyatları.

Geri alım garantili Lexus! Elektrikli Lexus ES 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Tüm dünyanın elektrikli araçlara yönelmeye başlamasının ardından büyük yarışa güçlü bir giriş yapan otomotiv devi Lexus’un ES serisi göz kamaştırıyor. "Geri Alım Garantisi" ile satılan her Lexus modeli, kullanımına ve yılına bağlı olarak, belli bir oran değerinde marka tarafından geri alınıyor.

Özelleştirme İdaresi'nden şok adım! 5 ildeki 11 gayrimenkulün satışı onaylandı!

Özelleştirme kapsamında bulunan 5 ildeki 11 taşınmazın satışı onaylandı. İşte ÖİB tarafındans atışı yapılan o gayrimenkullerle ilgili merak edilenler...

Otomobil satışlarındaki '6 ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesi piyasaya yansıdı! Fiyatlar yeniden düşüyor!

Son dakika haberi: Otomobil satışları için imza atılan 6 ay-6 bin kilometre uygulaması ilk meyvelerini vermeye başladı. Daha önce, 'Araç yok' diyerek müşterileri geri çeviren ve stok yapan otomobil firmaları adeta 'u dönüşü' yapmaya başladı.

Ferrari'de fren sorunu: Araçları geri çağırıyor!

Ferrari, fren arızası olasılığı sebebiyle 2005'ten bu yana Amerika'da satılan neredeyse tüm araçları geri çağırmaya hazırlanıyor.

Sıfır otomobil satışında yeni dönem! Al sat devri bitti! Milyonları ilgilendiriyor! Bunu yapanın cezası var!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kanun düzenlemesi için geri sayım başladı. Araba fiyatlarındaki fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek için sıfır otomobil alımında yeni döneme giriliyor. Al sat devri bitti! Bunu yapanın büyük cezası var! İşte ayrıntılar...

gayrimenkullerle Sat geri kirala Haberi

gayrimenkullerle Sat geri kirala


Finansal kiralama kanunu geçen yıl değişti. Yeni Yasadaki en önemli değişikliklerden biri sat- geri kirala yönteminin önünün açılması oldu. bu değişiklikle finansal kiralama şirketleri tarafından bizzat kiracıdan satın alınan mallar da finansal kiralamaya konu edilebiliyor. bu işlemler finansman temini amacıyla özellikle gayrimenkullerle yapılıyor. 


Firmalar, ihtiyaç duydukları makine ve teçhizat gibi yatırım mallarını öz kaynaklarıyla alabilecekleri gibi, bu alımı yabancı kaynakla da finanse edebiliyor. Yabancı kaynak deyince ilk akla gelen ise banka kredisi oluyor. Ancak bunun dışında da birçok finansman aracı var. Finansal kiralama da (leasing) bunlardan biri. 


Finansal kiralamayı kısaca özetleyelim. Bir yatırım yapmayı planlıyorsunuz. Makine ve teçhizat alınması gerekiyor. Finansal kiralama şirketi ile finansal kiralama sözleşmesi imzalıyorsunuz. Bu sözleşme kapsamında finansal kiralama şirketi lazım olan makine ve teçhizatı satın alıyor....